Hvor og når M.Yu. Lermontov

Hvor og når M.Yu. LermontovRussisk dikter, prosaforfatter og dramatiker Mikhail YurievichLermontov ble født 3. oktober (15), 1814, i Moskva. Hans mor døde tidlig, utdannelsen til en ung dikter ble gjort av bestemoren hennes på morssiden. Fiendtligheten som regjerte i familien, påvirket guttens sinnstilstand delvis, delvis fordi han leste mye og begynte å prøve sin hånd i sitt eget skapende arbeid.

Hvor og når M.Yu. Lermontov

Familien Lermontov

Stor russisk forfatter Mikhail Yurievich Lermontovskjedde på faderlinjen fra den skotske klanen Georg Lermont. I 1613 Learmonth i tjeneste for den polske kongen, men under slaget på festningen hvite ble tatt til fange av den russiske. Senere mottok han fra den russiske tsaren et domene i Kostroma-regionen og fødte familien Lermontov. Mikhail tilhørte den åttende generasjon av denne roda.Ottsom poet var Yuri Petrovich Lermontov, en pensjonert kaptein, som eide en liten eiendom i Tula-provinsen. Lermontovs mor Maria var den eneste datteren til hans velstående naboer. Mot ønskene til foreldrene, hun giftet seg med en fattig kaptein i 17 let.Babushka Mihaila Yurevicha Lermontova morslinjen stammer fra en viss type Stolypin, klarte hun en stor eiendom etter sin manns død. Den russiske reformatoren Pyotr Arkadievich Stolypin var dikterens andre fetter. Hans morfar, Mikhail Vasilyevich Arseniev kom fra en gammel adelsfamilie, etter hans ekteskap med sin bestemor så han kjøpte fra grev Naryshkin Tarkhany stor landsby, hvor han senere levde med sin familie.

Diktens fødsel

Familien bodde permanent i landsbyen Tarkhany, men morenFremtidig dikter ble preget av dårlig helse, så det ble besluttet å flytte til Moskva for leveringstidspunktet. I Moskva kunne man regne med kvalifisert medisinsk behandling ved komplikasjoner. På natten den 2. oktober til 3. oktober 1814, i huset motsatt den røde porten i Moskva, ble gutten født Michael, som senere ble en stor russisk dikter, forfatter og dramatiker. Hans bestemor ble gudmor, til ære for sitt barnebarn grunnla hun en ny landsby og kalte ham Mikhailovsky.

barndom

Moderen til Mikhail Yurievich Lermontov døde dagutten var bare 3 år gammel. Bedstemannen til poeten Elizaveta Alekseevna tvang sin far til å gå til sin eiendom og forlate sin sønn til henne. Dårlige forhold mellom far og bestemor påvirket barnets psyke negativt. Han elsket dem begge og sterkt savnet ottsu.Elizaveta Alekseevna bruke store penger på utdanning av hans barnebarn, leide lærere for sin opplæring, Michael pleide å ta en ferie til Kaukasus, som det skilte seg dårlig helse. Den unge Lermontov opplevde imidlertid ikke gleden i hans jevnaldrende, han begynte å føle seg ensom tidlig og ikke merke noen rundt. Til tross for sin tunge sinnstilstand, Lermontov var opptatt og studert fremmedspråk, som et barn han leste tysk, fransk og engelsk litteratur i den opprinnelige og visste europeisk kultur.