Tips 1: Hvordan velge et barometer

Tips 1: Hvordan velge et barometerSiden kvikksølv barometre, med hjelp av hvilke de gjorde sine eksperimenterTorricelli, i hverdagen bruker ingen dem, de ble erstattet av de såkalte aneroidbarometerene. Men noen ganger, etter en samtale til en værstasjon, viser det seg at deres vitnesbyrd er svært forskjellig fra standardene. Derfor, når du velger et barometer, må du ta hensyn til påliteligheten, justeringsparametrene og byggekvaliteten.

Hvordan velge et barometer


Du trenger
  • skrutrekker, referanse barometer
instruksjon

1


Når du velger et aneroid barometer, er det førsteVær oppmerksom på justeringsskruen, som oftest ligger på baksiden av enheten. Hvis den ikke er på en akse med midten av hullet under den, kan det sikres at metallboksen med evakuert luft, som er en trykksensor, er skjev og barometeravlesningene blir forvrengt. Dette kan føre til brudd på aneroid tetthet, som helt deaktiverer barometeret.

2


Vri barometeret til skalaen. I sin senter, som regel, er trident av mekanismen synlig. Når enheten er 750 mm Hg. Art. Alle tennene til denne betingede trident må være parallelle med hverandre. I dette tilfellet kan vi si at pilen er satt riktig og ikke går seg vill i forhold til barometerets mekanisme.

3


Kontroller forsiktig barometerets skala. Alle mekanismene for aksen, og termometeret, hvis det er i barometeret, noe som skjer veldig ofte, må være på samme linje. Dette ville bety at barometerets skala ikke vendte seg i forhold til skroget.

4


For å løse de to siste problemene, fjern avmerkingenglassbarometer og roter instrumentets skala slik at dets avlesninger sammenfaller med referansebarometeret. Etter det vil aneroidet fungere fint. Hvis barometeret er tapt på grunn av en eller annen grunn, juster den med en spesiell skrue med en skrutrekker.

5


Men i tilfelle når mekanismen er skjev,Demonter barometeret forsiktig og installer mekanismen i riktig posisjon ved å justere de spesielle spakene som er inne i mekanismen, etter å ha løsnet aneroidvedlegget. Derfor er det nødvendig å være veldig forsiktig så du ikke skader den følsomme mekanismen eller integriteten til aneroiden (metallbølgepapp med evakuert luft). I dette tilfellet kan barometeret bare kastes.
Tips 2: Hvordan sjekke barometeretbarometer - en kvikksølvutstyr oppfunnet tilbake i 1644 ogbrukes fortsatt til å bestemme atmosfærisk trykk. Kviksølvbarometre anses å være de mest nøyaktige, de brukes på værstasjoner. Hjemme, vanligvis et mekanisk barometer er tilstrekkelig.

Hvordan sjekke barometeret
instruksjon

1


Aneroid er en av barometerets typer. Denne enheten er et mekanisk barometer som opererer uten bruk av væske (kvikksølv). Inne i den sylindriske "boksen" er det en base laget av bølgepapp. Det er en nedsettelse, på grunn av hvilke endringer i atmosfærisk trykk, endres størrelsen på "boksen". Når trykket øker, øker "boksen" i størrelse, mens reduksjonen avtar. Samtidig har dimensjonene direkte innflytelse på vårens bevegelse, som via spaksystemet beveger pilen som peker mot trykkmålingsskalaen. Hjemme, som regel, brukes disse barometrene.

2


Hvis ditt hjemme barometer viser resultater,forskjellig fra de som er oppgitt i værmeldingen på TV eller på Internett, ikke haste for å få panikk og vurder enheten din til å være feil. Faktum er at atmosfæretrykket varierer avhengig av geografiske koordinater: værstasjonen ligger langt fra huset ditt og trykket kan egentlig variere noe. I tillegg må det huskes at atmosfæretrykket varierer avhengig av høyden over havnivået i proporsjoner på 1 atm. vannkolonne = 10 meter, så ta hensyn til gulvet du bor på.

3


Merkelig nok, sjekk driften av barometeret ogAneroid er bare mulig i nabolaget med andre enheter for måling av trykk. Ligger ved siden av hverandre, vil de vise samme verdi på barometertrykkskalaen. Så gå med ditt frustrerte apparat til barometerbutikken eller til nærmeste værstasjon.

4


Sammenligning av resultatene av maskiner for å bestemmetrykk, vurder forskjellen i indikatorene. Hvis enheten ikke viser riktig trykk, må du ikke skrive det av. Bare måle hvor mange enheter på skalaen dataene fra begge barometerene er forskjellige. Neste gang, bestemmer atmosfæretrykket, legger du til eller trekker til resultatet feilen på enhetens indikatorer.
Tips 3: Hvordan velge en værstasjonEn værstasjon for hjemmet er enEn enhet som lar deg personlig måle temperatur, trykk og fuktighet i hjemmet ditt, ikke bare innendørs, men også på gata. I tillegg tilbereder værstasjonene en værvarsel basert på endringer i atmosfæretrykk for de neste timene. Å ha en slik enhet er veldig praktisk, fordi før du går ut på gaten, vet du sikkert om du skal ta en paraply med deg og hva du skal ha på deg.

Hvordan velge en værstasjon
instruksjon

1


For å velge et hjem værstasjon, identifiser de viktigste funksjonene som den burdeutføre. De fleste værstasjonene er enkle å bruke og varierer ikke mye fra hverandre når det gjelder oppgaver og kostnader. De består av en ekstern sensor og en hovedenhet, dvs. display, fuktighet, temperatur, atmosfærisk trykk, samt tid, dato, ukedag, vekkerklokke etc. Fjernkontrollsenderen er festet utenfor bygningen og overfører informasjon til hovedenheten via en trådløs kanal. Typisk inneholder settet en sensor, men det er mulig å kjøpe og installere opptil fem ekstra sensorer til værstasjonen for å få mer nøyaktige data. Hovedenheten er montert på veggen eller med støtte på alle horisontale overflater.

2


I tillegg til hovedfunksjonene til værstasjonen, bør du vurdereekstra. For eksempel, i modellområdet av værstasjoner i prisklassen på opptil 3500 rubler er det en hjemstasjon som er utstyrt med et solcellebatteri for å lade batteriet. I tillegg er det mye mer interessant å observere en animert værmelding i 12/24 timer i form av bilder - overskyet, solfylt, regn, tordenvær, storm, etc. Velg driftstemperaturområdet fra -40 ° C til + 60 ° C utendørs. Begge indikatorene er tilfredsstillende under vanskelige russiske vinter- og varme sommer.

3


Du kan også kombinere forretninger med glede ved å kjøpe en digital fotoramme med værmelding, som er utstyrt med de grunnleggende funksjonene til værstasjonen.

4


Flere "avanserte" hjem værstasjoner kanha følgende tilleggsfunksjoner: værvarsel innen en radius på 30 km for de neste 12-24 timene; måling av vindhastighet og retning; måling av nedbør i form av et strekdiagram; innebygd minne for opptak av data i 1 måned; Sensorens rekkevidde er 100 m; Programvare for behandling og lagring av data på en PC (USB); ekstern vindsensor; termo-hygro sensor; Fjernføler av nedbørsnivået.

5


I tillegg advarer husstasjonen tilutbruddet av frost eller varme, og signalerer også en nedgang eller økning i atmosfæretrykk, som bare er nødvendig for personer som har problemer med blodtrykk.Tips 4: Hva er et Barometer?I gamle tider bestemte folk det kommende været vedskilter. Men slike fremskrivningsmetoder var veldig upålitelige. Bare over tid innså folk at det er mulig å lære om utbruddet av dårlig vær eller etablere klart vær ved å endre atmosfærisk trykk. Hvis trykket avtar - det forventes nedbør, og når det stiger - blir det klart. Det er for å måle trykket og barometeret er designet.

Hva er et barometer?Hva er barometre?

Det er to hovedtyper av barometre: kvikksølv og ikke-væske, som også kalles aneroider. Enheten, som brukte kvikksølv, oppfunnet og designet av den italienske Torricelli i midten av XVII-tallet. Driftsprinsippet for et slikt barometer er basert på en forandring i høyden av kvikksølvkolonnen plassert inne i enheten. Et barometer av kvikksølv inneholder et glassrør fylt med kvikksølv. Røret vender opp og ned over et lite reservoar som inneholder kvikksølv. Når trykket øker, går kvikksølvkvaliteten ut av beholderen under tyngdekraften og begynner å stige langs røret. Når det atmosfæriske trykket faller, faller kvikksølv sakte.
Trykketivået reflekteres på en spesiell skala.
I barometer-aneroid i stedet for kvikksølvfleksibel membran laget av metall. Et vakuum er opprettet inne i denne membranen. Arbeidselementet til aneroiden er koblet ved hjelp av spak til fjæren, som i sin tur er en indikatorpile montert over skalaen med divisjoner. Der, på skalaen, kan du lese og forventet værmelding.

Fordeler og ulemper ved barometrene

Fortjeneste av en kvikksølvinnretning er høy nøyaktighetavlesninger. Mangelen er åpenbar - kvikksølv er veldig farlig for menneskekroppen, spesielt parene. Av denne grunn ble bruken av kvikksølvbarometre i hjemmet forlatt; men de brukes fortsatt på meteorologiske stasjoner. Disse enhetene krever forsiktig oppmerksomhet. Men væskefri aneroidbarometeret har ikke komponenter som er helsefarlige. Slike enheter kan brukes i hverdagen, i fotturer og i sjøreiser. For husholdningsbarometre er det ikke nødvendig med høy nøyaktighet. Det viktigste er at enheten regelmessig viser tilstrømningen av en storm eller etablering av klart solfylt vær.
I markedet finner du barometre somdesignet for jegere, fiskere, klatrere, elskere av fotturer. I navigasjon ble barometre med elektronisk fylling mye brukt.
Noen moderne modeller av elektroniskBarometre er i hovedsak miniatyr og multifunksjonelle værstasjoner. De lar deg måle ikke bare trykket, men også luftfuktigheten. Den smarte enheten registrerer miljøparametere de siste to dagene. I tillegg er enheten noen ganger utstyrt med en vekkerklokke og er utstyrt med andre nyttige hjemmefunksjoner.