Hva er akrylfiber

Hva er akrylfiber

Akryl - kunstig fiber, ligner påegenskaper på ullen og opprinnelig opprettet som sin erstatning. Fremstille akryl fiber fra en polymer av akrylonitril, vanligvis med tilsetning av små mengder av andre kjemikalier som forbedrer evnen til å absorbere fargestoffer. Akrylfiber gjør klær, hjem møbler, noen produserte varer.

Paraply laget av akrylfiber

Historikk av materialet

Den første akrylfiber ble oppnådd i laboratorietAmerikansk kjemisk selskap DuPont. Et nytt stoff som opprinnelig ble kalt "fiber A" (Fiber A), ble utviklet som en syntetisk analog av ull og var ment å erstatte den. I 1950 ble materialet satt i produksjon på en fabrikk i Camden, South Carolina under varemerket Orlon. DuPont produserte først materialet i form av filamentgarn. Salgsvolumene var imidlertid skuffende. Filamentene var dårlig farget. Deres naturlige gulgrønne farge var kun egnet for vindusmarkiser og gardiner. Siden mai 1952, på samme plante, ble en orlon produsert i form av stiftfibre, tilsvarende i struktur til ull. Ideen var vellykket. I femtiårene ble kvinners gensere laget av dette materialet fasjonabelt. Snart gikk det årlige omsetningen av fiber over en million dollar. I sekstitallet ble nye varianter av akrylfibre utviklet, designet for å møte spesifikke behov. Nye kombinasjoner av tekstiler, fibre til tepper ble tilbudt. Disse tiltakene, kombinert med utviklingen av det europeiske markedet, fikk opprettholde en høy etterspørsel etter akrylfibre til slutten av syttitallet. I dag er produksjonen av akrylfiber konsentrert hovedsakelig i landene i sørøst-Asia, Tyrkia og Latin-Amerika. Også en rekke europeiske produsenter, spesielt Dralon og Fisipe, fortsetter å jobbe. I hjemmet ble den samme akrylfiberen - Nord-Amerika - slettet ut tidlig på nittitallet.

Påføring av akrylfiber

Akrylfiber er lett og myk, holder godtvarme. I følge egenskapene er det mest lik ull. Produksjon av det strikkede produkter, for eksempel gensere og jakker, sengetøy, tepper og myke leker. Laget av syntetisk materiale er også racing dresser, hansker, luer, skjerf, sokker og mye drugoe.K fordelene med akryl fiber bør omfatte deres motstand mot sollys og kjemikalier. I tillegg smelter de enkelt og raskt gjenoppretter skjemaet, spiser ikke mal og andre skadelige insekter, er ikke utsatt for høy luftfuktighet. Det er lett å ta vare på produkter laget av akrylfibre. Det er sant at ting fra akrylfibre kan miste form når de vaskes i varmt vann. Derfor anbefales det å vaske dem ved lavtemperaturtemperatur - ikke mer enn 40 grader, skyll forsiktig og forsiktig presse.