Amigurumi: dukker

Amigurumi: dukker

Nydelig strikkede leker, som kom fra Japan,blir stadig mer populært. Spesielt ofte strikke dyr eller dukker, dette er en fin måte å vise talent for håndarbeid. Amigurumi dukker kan være miniatyr, lekre eller interiør.

Amigurumi dukke

Tradisjonelt, i amigurumi-teknikken,Miniatyrmodeller som kan brukes som suvenir eller leketøy. De viktigste forskjellene mellom leker laget i en annen teknikk - et stort rundt hode, øyeperler, små ben og penner. For pupper, er klær og klær, som er bundet av gjenger av samme tykkelse eller tynnere, nødvendige. Den ekte japanske amigurumi består av enkle elementer - baller, pølser, sylindere.

strikking Amigurumi dukker

Teknikken består av hekling i en sirkelkolonner uten hekle, noen ganger også brukt kolonner med nakidami. Krokens størrelse bør velges på en slik måte at lerretet er tilstrekkelig tett, uten hull. Knitting av kjoler brukes ofte med komplisert openwork-binding, noen ganger er det lettere å sy på detaljer av klær fra stoff eller strikke med strikkepinner.

Begynnelsen av strikking følger av den såkalte ringenamigurumi. Denne metoden gjør det mulig å skaffe en del uten hull, i motsetning til den tradisjonelle begynnelsen av en sirkel som er lukket i en sirkel. Amigurumi-ringen er en tråd innpakket i en sirkel, for hvilken løkkene i første rad er forlovet. For det første kan ringen være stor, men når den første raden er ferdig, må du trekke enden av tråden og den strammes helt ved å lukke hullet.

Amigurumi dukker: ordningen

Neste strikking utføres som vanlig, i henhold til ordningen. Mange amigurumi-ordninger oversettes fra japansk til russisk og representerer en beskrivende beskrivelse. Andre har forbli i form av tegninger - du trenger ikke å være redd for dem, etter en kort analyse blir det klart at det er enda mer praktisk å strikke.

Kryss er kolonner uten hekling, litenflått - lagt barer, store - dobbeltløkker, en stjerne markerer stedet hvorfra du skal begynne å gjenta. Antall sømmer på rad er angitt i parentes. Hvis alt er koblet riktig, bør begynnelsen av serien alltid falle sammen, så dette stedet er bedre merket med en kontrastfarge for kontroll.

For å legge til rette for strikking av tynne håndtak og ben, brukes spesielle verktøy noen ganger. Du kan ta en tynn blyant og knytte den rundt i en sirkel - det viser seg nøyaktig og pent.