Hvordan beregne tonn-kilometer

Hvordan beregne tonn-kilometer

En tonnekilometer er en måleenhet sombrukes til godstransport. Den kombinerer to indikatorer: antall tonn med frakt og avstand. Tonnekilometer er registrert i slik primær dokumentasjon som bilens fraktbrev. Det er for tonn og tonnkilometer, og lønnen blir betalt til sjåføren med et stykke direkte lønnsystem.

Hvordan beregne tonn-kilometer

Du trenger

  • Sporark.

instruksjon

1

En tonnekilometer er en vekt i entonn, som transporteres i en avstand på en kilometer. Så, for å beregne metriske tonnekilometer, multipliser vekten av lasten med kjørelengde av bilen som leverer varene. For eksempel transporterte en lastebil 5 tonn last for en avstand på 200 kilometer: multipliser 5 med 200 og få 1000 tonn kilometer.

2

Den resulterende økonomiske beregningenIndikatoren brukes til å estimere volumet av godstransport med denne transportmåten. I tillegg kan denne indikatoren for lastomsetning brukes til å estimere maksimal gjennomstrømning av transportlinjer i bedriften og å sammenligne den mekaniske styrken til forskjellige kjøretøy.

3

Det er også mulig å beregne ovenståendetonnkilometer. Denne indikatoren karakteriserer volumet av all passasjer- og frakttransport utført av individuelle transportformer. For å beregne de oppgitte tonkilometerene, oppsummerer tonkilometerene med passasjerkilometer.

4

Å måle effektiviteten av brukenkjøretøy, ved hjelp av hvilken lasten leveres, beregnes utnyttelsesfaktoren for lastekapasitet. Denne indikatoren reflekterer graden av bruk av lastrom i forskjellige kjøretøyer. For lastvogner beregnes utnyttelsesfaktoren for lastekapasiteten som en kvotient når man deler det brukbare volumet med totalvolumet.

5

På indikatoren for fraktomsetningen har en betydelig innvirkningDet gir den typen veier som varene transporteres med. For tiden er tre typer veier skilt i Russland: enveis og hardtliggende veier, hardbelagte og toveisveier og grusveier. Selvfølgelig vil transporthastigheten av gods langs veier av den første typen være mye høyere enn hastigheten for å flytte et lastet kjøretøy langs grusveier.