Tips 1: Hvordan muffle diesel

Tips 1: Hvordan muffle diesel

På bensinmotorer dør motoren avav tenningssystemet. Det er ingen tenning på dieselsystemer, så de er dempet annerledes. Og for å forlenge dieselens levetid, bør du vite og følge flere regler når motoren er slått av.

Hvordan muffle diesel

instruksjon

1

For å dempe dieselmotoren, slå avdrivstofftilførsel. På passasjerer legger du nøkkelen i tenningslåsen i ønsket posisjon. Samtidig åpner en elektrisk ventil, som blokkerer tilførselen av drivstoffolje langs drivstoffledningen. På moderne modeller stoppes tilførselen av kontrollpulser til åpningen av injeksjonene.

2

På lastebiler, store busser ogTraktorer, klikk på knappen som ligger på gulvet i førerens føtter eller på instrumentpanelet eller på en spesiell spak. Samtidig vil den mekaniske stasjonen sperre strømmen av drivstoff i drivstoffpumpen. Vær oppmerksom på at du bare trykker på knappen ikke er nok. Etter å ha trykket, hold den nede til dieselmotoren er dempet.

3

For å bruke enheten til å overlappeDrivstofftilførsel som motorbrems på lastebil eller buss, muffle diesel, uten å slå av koblingen. Samtidig begynner bilen å senke seg. Bruk denne teknikken når du nærmer trafikklysene eller på nedstigningen og bare på lastebiler (busser) utstyrt med en mekanisk stasjon for å blokkere drivstofftilførselen. På personbiler med en elektrisk ventil, kan anvendelsen av denne metoden føre til brudd på strømforsyningen.

4

I tilfelle en sammenbrudd av den elektriske ventilen,Overlapp forsyningen av sololje, bruk følgende metode for å dempe motoren: uten å slå av giret, løsne clutchen mens du trykker på bremsen. For større effektivitet av denne mottak, slå på høyere gir på forhånd.

5

Ved drift av en dieselmotor i forholdlave temperaturer (minus 25 og under) før du drikker diesel, hell et glass bensin inn i oljesumpen. Bensin vil midlertidig redusere viskositeten til oljen og lette oppstart. Etter å ha startet og oppvarmet motoren, fordamper bensinen og rømmer seg gjennom vevhusventilasjonen. Etter aktiv bruk av denne metoden i slutten av vinterperioden, bytt olje, da bensin akselererer oksidasjonen av oljen.

6

Vent 1-3 minutter før du slår av dieselen,la ham jobbe i tomgang. Dette vil øke levetiden til turbinen betydelig, slik at oljen blir avkjølt og avkjølt, og drenering fra turboladeren før du slår av. Naturligvis, for dieselmotorer som ikke er utstyrt med turbolader, er det ikke nødvendig å bruke denne metoden.

7

På moderne diesel utenlandske bilerinstallerte turbo-timere som sikrer den drevne driften av dieselmotoren i en stund etter nedleggelsen. Turbotimere med et intelligent kontrollsystem beregner nødvendig tid, hvorved motoren vil bli dempet, gitt varighet og intensitet av belastningene på den.

Tips 2: Slik installerer du diesel på UAZ

Populær popularitet diesel motorer i biler -en relativt ny trend. Den økte interesse i dieselmotorer skyldes nyskapning i feltet av motoren: redusert drivstofforbruk, økt bærekraft og deres dynamikk, så vel som mange andre indikatorer har vesentlig forbedret. I dag er diesel installert på forskjellige biler, inkludert på UAZ.

Slik installerer du diesel på UAZ

Du trenger

 • - dieselmotor;
 • - nøkler;
 • - bolter;
 • - motorolje;
 • - løfteinnretning;
 • - væske for kjølesystemet.

instruksjon

1

Sett en startbilde med en arm med en fremdriftsstøtte av en dieselmotor og stram alle boltene.

2

Deretter bruker du løfteutstyr ellerMed utenlandsk hjelp, plasser dieselmotor og boks på en slik måte at girkassen først kommer inn. I dette tilfellet må brakettene på bakstøttene til dieselmotoren sammenfalle med festepunktene til kroppen UAZa, og installasjonsprojeksjonene - å være på baksiden av brakettene, som tjener som støtte fra dieselmotoren.

3

Monter den tverrgående frontstrålen. Fest deretter alle monteringsboltene med motorolje, monter dem i sporene og stram dem. Husk at ingen vekt burde virke på korset før boltene er helt strammet.

4

Monter gummiet i tverrstrålesokkelenblokkere, og sett deretter inn monteringsboltene fra baksiden av tverrstrålen og stram dem. Senk deretter strømblokken til det tilveiebragte stedet (sørg for at alle føringsprojeksjoner er plassert på den fremre støtten i spesielle spor som er gitt for dem).

5

Etter at løfteinnretningen er koblet fra,Koble "jordet" ledningen til bilens kropp. Kontroller deretter girkassen og girkassen i et kjøretøy utstyrt med manuell girkasse. Om nødvendig, juster skiftkabelen.

6

Koble omvendt ledning og speedometer sensor. I tilfelle dette er gitt av bilens design UAZ, installer clutch slavesylinderen og fjern luft fra det hydrauliske systemet på denne stasjonen.

7

I kjølesystemet, legg til væske, observeremed den nødvendige konsentrasjonen av frostvæske. Legg deretter ledningsnettet, hold det vekk fra høytemperaturenheter. Til slutt kobler du gasspjeldkabelen og kontrollerer driften av den installerte dieselmotoren.

Tips 3: Hvordan installere en diesel på Gazelle

popularitet diesel motorer er ikke overraskende: de er økonomiske, de har et høyt dreiemoment, og prisen på diesel drivstoff forblir rimelig. For tiden er dieselmotorer installert på forskjellige biler, inkludert Gazelles.

Slik installerer du en dieselbil på en Gazelle

Du trenger

 • - dieselmotor;
 • - Løftemekanisme;
 • - motorolje;
 • - verktøy.

instruksjon

1

Før du fortsetter med installasjonen av dieselmotoren, gazelle, studere dens designfunksjoner. Selvfølgelig er forskjellene mellom diesel- og bensinmotorer ved første øyekast ubetydelig: de samme stemplene, sylinderne og forbindelsesstengene. I dieselmotorer er imidlertid ventildelene noe forsterket. På grunn av dette er diesel i stand til å motstå en høyere belastning enn en bensinmotor.

2

Vær oppmerksom på at i dieselluften og drivstoffet leveres separat. Først blir sylindrene og den komprimerte luft som tilføres etter at den er varmet opp til 700-800 °, føres til forbrenningskammeret under høyt trykk brensel.

3

Etter å ha studert egenskapene til diesel, begynner å øve- Installasjon av motoren på Gazelle. Denne prosessen er nesten den samme som å installere en dieselmotor for biler av andre merker. Først av alt, ved hjelp av en løftemekanisme, installer diesel i motorrommet, og girhuset må først og fremst komme inn.

4

Smør alle festene med motorolje,Sett dem deretter i sporene og stram dem godt. Senk strømforsyningen til stedet som er reservert for det. Merk: Alle styrene til kraftenheten må plasseres i spesielle hakk.

5

Etter at du har fjernet diesel fra løftemekanismenKoble til kroppen av Gazelle-ledningen "masse", og kontroller deretter girkassen. Koble deretter til hastighetsmålerens ledninger og omvendt.

Tips 4: Hvordan muffe USG-ventilen

EGR-systemet for avgassrenser er konstruert for å redusere nitrogenoksider i bilens eksosgasser. Ved forurensning og feil ventilen USR Maskinen kan stå i tomgang, forbruke mer drivstoff. For ikke å kaste bort tid og penger på å reparere dette systemet, kan du bare dempe ventilen.

Hvordan muffe EGR-ventilen

Du trenger

 • - skrutrekker;
 • - midler til rengjøring av motorer;
 • - Et stykke aluminium 1 mm tykt eller en ølboks;
 • - saks for metall;
 • - En skarp kniv.

instruksjon

1

Skru av lokket på ekspansjonstanken og avløpetKorken i nedre høyre hjørne av radiatoren. Tør frostvæsken i den ferdige beholderen. Til dette formål kan du tilpasse en fem-liters plastflaske med en kapp topp. Koble fra frostvæskeslangen.

2

Fjern vakuumrøret fra EGR-ventilen. Skru boltene som fester huset. Fjern ventilen og pakningen. Rengjør ventilhuset med motorrenseren.

3

Klipp en plugg av et stykke aluminium ca 1 mm tykt. Hvis den ikke er til stede, kan stubben bli laget av en kuttet ølkanne. Paronitt er best å ikke bruke, da det fort brenner seg ut.

4

Bruk fabrikkpakningen til EGR-ventilen isom en mal. Legg den på tinnet og "sirkelen" med en skarp kniv. Etter det kan pluggen enkelt klippes med saks. Punch hull i boltene i den.

5

Monter hetten, sett EGR-ventilens kropp på plass, fest med bolter.

6

Rengjør og fjern spjeldet fra inntaksmanifolden. Rengjør manifolden og installer klaffen på plass, koble alle slanger. Fyll frostvæsken, uten å glemme å måle nivået.

7

Som et alternativ, fjern ventilen, sett i stedet forDen har en stålhett, skåret til størrelsen på hullet. Etter at du har installert ventilpluggen på din innebygd datamaskin, vil det oppstå en feil (med mindre denne blokken ikke er syet med avlesningen i henhold til USR-systemet). Kontakt om nødvendig en spesialist for fastvaren eller bare koble fra terminalen fra sensoren.

Tips 5: Hvordan velge en diesel

Japanske biler med diesel Motoren gjør eierne lykkeligearbeid, økonomi, pålitelighet og enkel reparasjon ved drift i forhold til husveier. For å få alle disse fordelene når du kjøper en diesel, er det viktig, å følge enkle regler, for å gjøre det riktige valget.

Hvordan velge en dieselmotor

instruksjon

1

Kjøper en dieselbil fra en fremmedperson, underkast motoren til en grundig sjekk. Kontroller at motoren er kald når du starter. Diesel i god stand starter fra halvturneringen. Legg merke til at det gir en ganske merkbar støy i kulde. Deretter starter en varm motor, støyen skal avta betydelig. Hvis den i denne tilstanden ikke starter umiddelbart, men bare etter 3 til 9 forsøk, blir ringene, stempelet, slitt ut.

2

Sjekk om det er røyk fra eksosrøret,Når du trykker på gasspedalen mens motoren er varm. Hvis røykskyven er mørk, så har sannsynligvis oljeringene blitt slitt eller sprøytene er defekte. Hvit røyk indikerer at vann kommer inn i drivstoffet. Ta med et ark papir under eksos. Hvis sot dukket opp på det, brenner brennstoffet ikke helt.

3

Lyden av løpemotoren bør være myk,uniform, uten å banke. Det motsatte indikerer en feil i driften av ventilene. Prøv å gjenkjenne den utvendige støyen når du ringer og tilbakestiller omdreininger, bestemmer arbeidet til veivaksel og stempel. Åpne oljehetten. Indikator for at et sted er et gjennombrudd av gasser, er sprut av olje fra маслозаливной munn.

4

Se under hetten. Bestem integriteten til motorblokken og injeksjonsmutrene. Spor av rød eller hvit tetningsmiddel i stedet for svart indikerer at motoren ble åpnet. Alle bolter som sikrer ekstrautstyr må være på plass.

5

For å vurdere tilstanden til liners, varme opp bilen, dempe den og så slå på tenningen umiddelbart. Oljetrykkbryterpæren skal lyse opp etter 2-3 sekunder, men ikke tidligere.

6

Hvis resultatene av alle de ovennevnte handlingene ikke skuffer deg, og du er klar til å bli eier av dieselmotoren, måler du kompresjons- og vevhusets trykk, kontroller injektorene, kjølesystemet.

Tips 6: Hvordan velge en dieselbil

Kjøpe en dieselbil for en uinitiert person er en komplisert, mørk og uforståelig virksomhet. Derfor bør du vite hvordan du velger riktig dieselbil for å unngå skuffelse fra kjøpet.

Hvordan velge en dieselbil

Du trenger

 • Kompressor nivå måler, vevhus gass trykkmåler og annet utstyr for motor diagnostikk.

instruksjon

1

Først bør du sjekke hvordan det starterMotoren er kald. Det er best å gjøre dette om morgenen slik at motoren er helt kald. En diesel i god stand vil starte med en halv sving. Hvis det ikke starter umiddelbart, er dette et dårlig tegn (stempelslitasje eller ringer slitasje). Kald vil være merkbar støy, oppvarmet - mye roligere. Hvis motoren er varm start, i mange modeller skjermen ikke slår seg på og starten vil oppstå på grunn kompressii.Pri pedal på den oppvarmede bensinmotor bør sjekke om røyk kommer ut av eksosrøret. Hvis røyken er mørk, er det en slitasje på oljerøringene eller en feil i sprøytene. Hvit røyk betyr å få vann inn i drivstoffet. Ofte brukt metode: Et hvitt lommetørkle eller et ark papir er erstattet av eksos. Tilstedeværelsen av sot på papir eller stoff indikerer økt oljeforbruk eller ufullstendig forbrenning av drivstoff. På turbo svarte røyken er tillatt å slå på turbinen, samt peregazovke. Men det skal være kortvarig og ikke tykk. Det er verdt å prøve motoren uten et luftfilter. Kanskje det tilstoppede filteret er årsaken til økt røyk.

2

Ujevn, tapping lyd av arbeidetMotor viser feil innstilling ventil, og muligens problemer med selv eller stempelventiler. En "hard" lyd i kombinasjon med svart røyk med høy omdreining betyr en tidlig injeksjonsvinkel. Avbrudd og grå røyk på tomgang i kombinasjon med avbrudd og svart røyk ved høye - sent injeksjon vinkel. Ujevn arbeid dieselmotoren på tomgang i kombinasjon med den svarte røyken detektere virkningsløs dyse. For å teste dette, deaktivere det. Motoren kan kjøres myagko.Otkryv oljelokket, sjekke fraværet av oljetåke fra oljepåfyllingslokket. Deres tilstedeværelse er indikatoren for gass gjennombrudd. Årsakene til dette kan være mange. Det er nødvendig å evaluere det generelle utseendet til motorrommet. Dersom injektorer og motorblokken nøtter er fri for hakk, hvis spor av hvit eller rød tetningsmiddel (svart i japanske biler), betyr det at motoren ikke blir tuklet med. Kontroller også tilstedeværelsen av monteringsboltene på alt tilbehør. Status pads kontrolleres som følger: varme, slå av tenningen og ta til høyre. Oljetrykkindikatoren lyser etter 2-3 sekunder. Hvis tidligere - bør liners endres.

3

Komprimering På stasjonen eller i garasjendu bør måle kompresjonen. Komprimering skal være minst 25. Denne verdien kan imidlertid være forskjellig for hvert motorvolum. Spredningen av verdier bør ikke overstige 0,5 for en ny maskin og 1-2 for en gammel. Sterk scatter indikerer rask overhaling. Lav komprimering kan skyldes slitasje på stempel eller slitasje på ventiler. Bruk av ventiler i reparasjon er billigere og enklere.

4

Dyser Enheten må, under drift,en karakteristisk lyd og spray brennstoffet i støvete tilstand. Sprøyting i form av dråper og stråler er kategorisk kontraindisert mot motoren. Sammen med injeksjonene er det nødvendig å evaluere tettheten til brenselforsyningsslangene og returnere strømmen.

5

Olje Oljen skal være svart, fri for fremmedlegemer. En silverygrå oljefarge indikerer nylig bruk av molybdentilsetninger.

6

Kjølesystembobler på en varm motor ved middels og høye hastigheter. På et metallrør system må være fri for rust og rød plakk (et tegn på at motoren er overoppheting).

7

Det siste trinnet er å måle trykket på vevhusgassene. Høyverdien av denne indikatoren kan bare skyldes slitasje på stempel eller ventiler.

Tips 7: Slik oppvarmer du diesel

Mange bilister står overfor et problemzagelevaniya diesel drivstoff om vinteren. Dette skjer oftest fordi du bruker sommer diesel eller vinter drivstoff av dårlig kvalitet. Hva å gjøre i dette tilfellet og hvordan å forhindre frysing av drivstoff.

Hvordan varme diesel

instruksjon

1

Dieselmotor drivstoffet har to temperaturpunkter: og filtrering temperatur zagelevaniya.Voobsche temperatur zagelevaniya temperatur - når dette er diesel drivstoff blir til en gelé, og evnen til å pumpe det gjennom brennstoffledninger og brennstoffiltre tilgjengelige. Dette kan skje enten fordi du selv synes om bilen tanking med utilstrekkelig oppmerksomhet, ellers fordi du ble sluppet på pumpen lav kvalitet drivstoff, og med en skarp temperaturen synker utenfor drivstoff plutselig slått til gelé.

2

Følgende problem kan løses:måte. Hell inn i tanken en dobbel eller til og med en tredobbelt dose anti-gel additiv, resten blir oppvarmet med en varmt vannstråle. Prøv å bruke en blowtorch (følg alle nødvendige forholdsregler).

3

Alt er gjort som dette: Sikre blowtorchen, ta et stykke tinnlengde om en og en halv meter i diameter, omtrent ti centimeter i diameter og led lampens flamme inn i røret, slik at du får noe som en varmepistol. Se også på at flammen ikke kommer ut under bilen din i ren form, ellers risikerer du å varme det opp. Vel, i det mest ekstreme tilfellet, vent bare til tiningen.

4

For å hindre påfølgende sakerfryse solsolje, ta hensyn til følgende punkter. I kaldt vær, fyll bare vinterdiesel (her, men den varianten kjøre inn skruppelløse selgere som selger sommer diesel under dekke av vinteren), bruker antigelevymi tilsetningsstoffer (velg importalternativer, de er selvsagt dyrere enn innenlandske kolleger, men nytte av dem mye mer), installer i bilen din elektriske varmeovner av diesel.

Tips 8: Hvordan starte en diesel i frost

Vinter til en bilist er en spesiell tid. Spesielt for de menneskene som har maskin diesel motor. Hvilke regler bør jeg følge med for å enkelt starte en dieselmotor i frost og ikke være sent på jobb eller på et viktig møte?

Hvordan starte en dieselmotor i frost

instruksjon

1

Det bør huskes at en arbeidsmotor børstart uten problemer. Installer et pålitelig batteri med en sterk startstrøm, bruk bare brukbare lys. Kontroller at drivstoffpumpen, ringene og sylinderveggene ikke er slitt, og drivstoffilteret og luftventilen er ikke tilstoppet.

2

Velg et vinterbrennstoff som kan brukes ved temperaturer fra 0 til -30 ° C. Hvis du bor i en region der temperaturen er ekstremt lav, må du kjøpe arktisk brensel.

3

Hvis du ikke kunne finne eller helle vintertiddrivstoff og bruk sommeren (for temperaturer opptil 0 ° C), installer et drivstoff og rørledningssystem på bilen. Du kan bruke tilsetningsstoffer, det vil si preparater som forbedrer drivstoffets operasjonelle lavtemperaturegenskaper. Det er mye billigere.

4

Vedlikehold drivstoffet i tanken - det er det ikkebør være mindre enn halvparten. Det vil imidlertid bidra bare hvis den versjonen når maskinen er i bruk på ikke mer enn fire timer, og temperaturen ikke faller under 30 ° C.

5

Før starteren starter,Slå på fjernlyset i noen minutter, noe som vil bidra til å varme opp batteriet. Klem deretter clutchen og begynn å slå startbilen. Gjør dette i omtrent ti sekunder, hvorpå motoren kan hvile litt.

6

Hvis batteriet har satt seg ned, mens bordmaskinen,lys det fra et annet batteri. Alle som gjør dette for deg, bør varme opp batteriet. Koble batteriet parallelt, det vil si minus til minus, pluss til plusser, ellers kan kortslutning og eksplosjon oppstå.

7

Når du oppbevarer bilen på en parkeringsplass, må du ikke bruke parkeringsbremsen, da varme trommer kan kondensere fuktigheten og frostde vil holde seg til bilens pads. Hvis dette fortsatt skjer, må du tilbringe tidfrostku av bremsesystemer. Du må fjerne hjulene og varme opp padsene.

Tips 9: Hvordan tine diesel

For å beskytte seg mot problemer medDet anbefales å lagre dieselbilen i garasjen under motorstart om vinteren. Imidlertid er det i den gjennomsnittlige klimasonen og i nord slike frost at selv denne sikkerhetsmåleren ikke sparer diesel fra frysing. Hvordan avfroser jeg diesel?

Slik frigjør du en dieselmotor

Du trenger

 • - manuell byttepumpe;
 • - kompressoren;
 • - blowtorch eller fakkel;
 • - skjermen

instruksjon

1

Kontroller drivstofftilførselen. For å gjøre dette, ta en manuell byttepumpe og prøv å pumpe drivstoffet med den. Hvis, etter å ha trykket på knappen på pumpen, tar det meget langsomt til sin opprinnelige stilling, så den brennstoffet forbrukeren gitter eller bensinledningen tilstoppet med parafin.

2

Prøv å blåse drivstofflinjen. For å gjøre dette, fjern matrøret og installer kompressorslangen på den. Åpne drivstoffdekselet og blås. Fortsett prosessen til du hører en karakteristisk gurglinglyd. Bytt drivstoffleveringsrøret. Prøv å starte motoren.

3

Hvis motoren ikke starter, er det nødvendigforvarme drivstoffet. For å gjøre dette, ta en lommelykt eller en blowtorch. Varm opp drivstofftanken. Kontroller at manuell pumpe begynner å pumpe drivstoff. Du bør vite at det er nødvendig å varme opp drivstofftanken veldig nøye. Hvis du bruker en fakkel, er det strengt forbudt å lede flammen direkte til tanken. Bruk skjermen.

4

Hvis og etter oppvarming av drivstofftanken dinbilen starter ikke, det betyr at høytrykksbrenselpumpen og fintfilteret må varmes opp. Den sikreste måten å varme opp er å bruke varmt vann. På mange motormodeller ligger disse noderne under intercooler. Varm opp vannet og hell det direkte på kjøleren. Hvis modellen på bilen din har åpen tilgang til filteret for fin drivstoffrengjøring, kan du varme denne enheten ved hjelp av en blowtorch eller fakkel. Når du arbeider med en blowtorch eller fakkel, må alle forholdsregler følges. En annen måte å løse dette problemet på er å fylle tanken med varmt drivstoff.

5

For å unngå problemer med å fryse diesel, anbefales det å bruke anti-gel additiver. Også, hvis det er mulig, skal et system for oppvarming av hoved og drivstoff installeres.

kilder:
 • Slik frigjør du en dieselmotor