Tips 1: Hvordan tynne støtfangeren

Tips 1: Hvordan tynne støtfangeren

Riper oppstår etter mindre ulykker, fra plutselighoppe på en katt bil, skade på overflaten kan og ved et uhell slått en tre gren. For å bli kvitt mindre skade er det ikke nødvendig å erstatte fullstendig støtfanger, fordi det er nok å påføre malingen riktig på et problematisk sted, og maskinen vil igjen få det opprinnelige utseendet.

Hvordan tynne støtfangeren

Du trenger

 • - vaskemiddel;
 • - en liten kniv;
 • - et slipeskinn
 • - løsningsmiddel;
 • - primer;
 • - Spesialpistol eller sprøyte for påføring av maling
 • - Våt vev
 • - maling;
 • - lakk.

instruksjon

1

Forbered den delen du trenger støtfangera. Fjern støv og smuss fra riper og sørg for å vaske det med vaskemiddel eller vanlig vaskemiddel.

2

Rens forsiktig skaden fra peeling maling med en kniv. Etter det, sand en ripe med en spesiell hud. En gang overflaten støtfangermen blir matt, tørk den med et spesielt avfettingsoppløsningsmiddel for å fjerne resterende tjære.

3

Dekk den riper delen støtfangermen med to strøk av en primer. For å lette prosedyren er det best å bruke en spesiell pistol. Påfør først jevnt en kappe, la den tørke, og gjenta prosedyren.

4

Vent til jorda tørker grundig, vanligvis tar det omtrent to dager. Behandle primeren med spesielle sandpapir for å eliminere feil og uregelmessigheter på støtfangere. Bare overdriv det ikke, ellers vil du tørke det hele til bakken. Etter at du har polert primeren, blås den grundig og avfett den.

5

Før du påfører malingen, tørk overflaten med en litt fuktig klut. retusjering støtfanger kan gjøres med en enkel liten børste, elleret spesielt verktøy i form av en sprøyte. Spred malingen i et tynt jevnt lag og vent ca tjue minutter for å tørke. Deretter forsynes forsiktig maling og vente til den tørker. Hvis det resulterende resultatet ikke passer deg, kan du bruke ett eller to ekstra lag.

6

Fest det resulterende resultatet med en fargeløs lakk. Det er best å bruke det også i flere lag.

Tips 2: Hvordan rette støtfangeren

Standardsituasjonen er lykkelig når bilkjørerne ved et uhell berører støtfanger snøfonner. I dette tilfellet er dukket på støtfangeren garantert. I auto reparasjon vil restaureringen av støtfangeren koste deg minst 4000 rubler. Men du kan rette støtfangeren selv.

Hvordan rette en støtfanger

Du trenger

 • - Bygge tørketrommel
 • - Vannkoker
 • - en garasje eller en eske med en temperatur på 20-30 0 C
 • - liten magnet
 • - termometer

instruksjon

1

Samle først litt informasjon ommateriale som støtfangeren din er laget av. Hvis det er "kontraindikasjoner" for oppvarming - kontakt spesialistene. Men vanligvis blir disse støtfangerne satt på biler av ekstra klasse (Lamborghini, Chrysler, Ferarri, etc.).

2

Fjern støtfangeren fra bilen. Fortsett deretter å varme støtfangeren. Ta en bygning hårføner og bare varme opp jernet.

3

Deretter varme vannet i vannkoker tiltemperatur 35-40 0 C og forsiktig begynne å vanne støtfangeren. Det er verdt å helle området i en radius på 15-20 cm fra pannen. Deretter tar vannet til en temperatur på 45-500 ° C og gjenta prosedyren.

4

Begynn å bøye støtfangeren til sin tidligere tilstand, ikkela vannet tørke. For å gjøre dette, ta med magneten til den skadede overflaten (selv om støtfangeren er plastisk, vil den rette seg, siden malingen inneholder et stort antall metaller). Flytt magneten fra side til side.

5

Trykk forsiktig pannen med hånden mot innsidenhånd og klem det ut. Men bruk ikke overdreven kraft for ikke å skade belegget på støtfangeren. Ikke slipp hånden din, så snart støtfangeren har rettet, er det verdt et minutt eller to å støtte den.

6

Varm vannet til 30-35 0 C og hell støtfangeren igjen. Gjenta denne prosedyren flere ganger, senk vanntemperaturen ved hver vanning med 5 grader, til du når grensen ved 15 ° C. Etter den siste vanningen legg støtfangeren på et kjølig, tørt sted og la det tørke. Det er nødvendig at han legger seg i minst to dager. Deretter plasserer støtfangeren på plass.

Tips 3: Slik fjerner du støtfangeren på Lancer 9

uttak støtfanger Det er nødvendig i disse tilfellene om det er nødvendig å utføre sitt maleri eller reparasjon, og også å nå disse detaljene i bilen, som den lukker. Vurder hvordan du gjør en tilbaketrekking støtfanger på Mitsubishi Lancer.

Hvordan fjerne en støtfanger på Lancer 9

instruksjon

1

For å fjerne fronten støtfanger Du trenger en skrutrekker, tanger og et sett mednøkkelord, inkludert sluttnøklene for "10" og "12". Bruk en skrutrekker til å pry radiatordekselholderens pinne. Etter dette må du forsiktig fjerne den og gjøre det samme med den andre låsen. Fjern også radiatorklemmeholderen og plastgrillen selv. Ved brudd på plastholdere og klips, må du erstatte dem med nye.

2

Skru ut boltene som festes støtfangeren til forsterkeren,Deretter finner du nedenfra holderne av fôringene og fjern dem forsiktig. Fjern stemplene designet for å feste fenderne på trimmen. Husk at de er på begge sider. Fjern boltene som festes på dekslene til vingene og koble fra kontakten til ledningene som passer til tåkelysene.

3

Fjern overlegget støtfanger fra bilen. Skru deretter de to boltene som festes til forsterkeren støtfanger til bilens kropp og fjern den. Front installasjon støtfanger og sett den i omvendt rekkefølge.

4

For å fjerne baksiden støtfanger de samme verktøyene og tilleggeneAllen nøkkel på "14". Koble ledningens ledning fra tåkelampen og fjern baklykter. Skru boltene, slik at slamflappene er koblet til hjulbuen. Deretter fjerner du slamflikene og festeboltene støtfanger.

5

Skru boltene i hullene underbaklysene. Fjern pinnen fra holderen og fjern den. Unclip bagasjerommet ved å trekke ut holdere og forsiktig forsynte den med en skrutrekker. Finn plastholderne som er festet fra bunnen. Fjern mutrene som forsterkeren har støtfanger festet til kroppen. Unbuck bagasjerommet og ta ut festeboltene støtfanger, deretter trekk den på deg selv og fjern den.

Tips 4: Hvordan lim en støtfanger på en VAZ

Feilkjøring, som regel, forstår nesten alle bilister, inkludert eieren VAZ. Tilfeller av skade er hyppige støtfanger, som heldigvis kan repareres selvstendig, ved liming. Derfor trenger du ikke å rush til butikken umiddelbart hvis du ødelegger den og kjøper en ny.

Hvordan lim en støtfanger på en VAZ

Du trenger

 • - polyesterharpiks;
 • - epoksy lim.

instruksjon

1

Før du begynner å lim støtfangeren på VAZ,Bestem hvilket materiale det er laget av, siden det er fra dette at teknologien for reparasjonen vil avhenge. For å gjøre dette, se på merkene på den indre overflaten støtfanger.

2

Videre koblet fra bilstøtfangeren, godRengjør fra smuss og nøye inspiser det for sprekker eller brudd. En liten sprekk, ikke forseglet i tid, kan føre til mye problemer senere, så ta hensyn til eventuelle brudd. Hvis støtfangeren din er polypropylen, så lodd de små sprekker med loddejern, og hvis materialet støtfanger - Polyuretan, da vil loddestoffet være uakseptabelt.

3

Støtfanger av polyuretanlim, ved bruk avepoksy lim. Dette polymer limet eliminerer ulike skader, samtidig som du sparer pengene dine. Før liming i stedet for skade, rette alle uregelmessigheter ved å varme støtfangeren fra innsiden. Deretter passer godt sammen med hverandre tilstøtende sider støtfanger, har gjort deres feie.

4

Tørk av eventuelle avfettede deler med et spesielt løsemiddel. Etter det, epoxy lim i en viss andel, rør med en polyesterharpiks og begynn å spre det på innsiden støtfanger. Når limen er tatt opp av filmen, skru den overstøtfanger og engasjere seg i ekstern liming. Tørr helt lim kan rengjøres, men i dette tilfellet må den rengjorte overflaten bli malt, siden den skadede filmen lett passerer fuktighet, og dette vil få en svært negativ effekt på limens struktur.

5

Etter at støtfangeren er reparert, gjør den full kosmetisk reparasjon, slik at de limte sprekker var så synlige som mulig.

Tips 5: Hvordan beskytte støtfangeren

Støtfangeren er en av de fremspringende delenebil, så det er oftest utsatt for mekaniske effekter av eksterne faktorer. Det er nødvendig å beskytte støtfangeren til bilen din, slik at du ikke bruker hver gang du kjøper en ny.

Hvordan beskytte en støtfanger

Du trenger

 • - et sett med parkeringssensorer;
 • - verktøy;
 • - en såpe løsning
 • - hårføner;
 • - plastspatel;
 • - Gummibånd til støtfangeren.

instruksjon

1

Installer et sett med parktronics-enheter,som viser på en liten skjerm posisjonen til bilen din i forhold til andre objekter. Prisen på et slikt sett varierer mellom 2-6000 rubler. Ulike modeller skiller seg fra hverandre med et sett med funksjoner og antall sensorer. For øyeblikket kan du installere et slikt system helt i hvilken som helst bil. Også mange parktronics har muligheten til å koble til en vanlig innebygd datamaskin. Etter installasjon vil systemet advare deg med et signal hvis avstanden mellom støtfangeren og hindringen når det angitte området.

2

Sett "kenguryatnik" hvis du har en SUVeller crossover. Denne metallstrukturen er festet til bunnen av bilen fra bunnen. Det lar deg beskytte ikke bare støtfangeren, men også vevhuset til motoren. I bilmarkedet kan du finne et bredt spekter av forskjellige "kenguryatnikov" og hente modellen som best tar vare på beskyttelsesfunksjonen på bilen din. Installasjonen kan gjøres selvstendig, siden det er veldig enkelt. Hvis du ikke er sikker på dine evner, bør du kontakte en spesialist.

3

Trekk støtfangeren i en gjennomsiktig beskyttelsesfilm. Denne filmen beskytter støtfangeren fra mindre riper som ofte vises under drift. Dessuten kan filmen redde støtfanger fra sprekker med et lite slag. Ødelegge filmen kan endres med jevne mellomrom, og således opprettholde et godt utseende av maskinen i sin opprinnelige form. Anvendt på en slik film er svært enkel. Vask bilen. Påføre et lag av såpeoppløsning. Fjern det beskyttende filmsjikt og plassere den på klebesiden baper. Spesielle plast spatel for å sakte begynne å stryke hele relieffoverflaten, samtidig oppvarme filmen konstruksjon hårtørker. Vi trenger å flytte fra sentrum til kantene for å utvise alle brus fra under filmen. Etter det, la støtfangeren tørke. Spesielt store bobler kan være nøyaktig fin nål punktering.

4

Lim på støtfangerens gummiforing. De vil bli avskrevet av en grunnløs kollisjon. Lim tannkjøtt er veldig enkelt. Demonter støtfangeren. Fjern beskyttelseslaget fra gummibåndene. Lim dem forsiktig og forsiktig stryke. Denne innovasjonen vil beskytte støtfangeren, men det vil ødelegge bilens utseende som helhet.

Tips 6: Hvordan lage en støtfanger på bestilling

Tilpasset støtfanger gir bilenindividualitet og åpner eierens brede muligheter for selvuttrykk. Bumpere av moderne biler er laget av glassfiber i henhold til teknologien for manuell støping eller vakuum infusjon.

Moderne materialer lar deg lage komplekse støtfangere
Støtfanger av en moderne bil, ikke bareUtfører en beskyttende funksjon, som overtar en del av støtkraften under en trafikkulykke, men er også en av de mest bemerkelsesverdige elementene på utsiden. Ønsket om å gi bilen et unikt utseende, inspirerer bileiere til å søke etter nye former og designløsninger. Metoder for produksjon av bildeler støtfangere ikke involverer bruk av høyteknologisk utstyr, slik at dette arbeidet kan gjøres ikke bare av stor tuning studio, men også enkelte artister eller små grupper av fagfolk. Med de nødvendige kunnskaper og en viss mengde av fritiden, kan støtfangeren fremstilles uavhengig av hverandre og i en garasje masterskoy.Bampery av glassfiber - komposittmateriale som tillater å generere en sterk konstruksjon av komplekse geometriske former. Produksjonsteknologien omfatter flere faser - utviklingen av et designprosjekt, produksjon av en matrise, legging av materiale og maling.

utforming

Utseendet til støtfangeren kan begge gjentasDen eksisterende prototypen, og å representere den opprinnelige designbeslutningen. Det finnes ulike måter å studere utformingen av bilens eksteriør, fra blyantskisser til 3D-datamodellering. I noen tilfeller blir produsentene bedt om å fullstendig gjenta støtfangerens originale design.

Matrise produksjon

Matrisen representerer en enhet, den ytreoverflaten som fullstendig gjentar støtfangerens indre overflate. Med en enkelt produksjon av matrisen er laget av spesielle typer plasticine. Denne matrisen er ganske egnet for fremstilling av ett produkt, og etter slutten av arbeidet kan materialet gjenbrukes. Ved produksjon av støtfanger-serien er det nødvendig med en gjenbrukbar matrise som kan være laget av et hvilket som helst holdbart og motstandsdyktig materiale. Populære blant automasjonsførerne er matriser laget av glassmatte og polyesterharpiks.

Layout av materiale

På overflaten av matrisen legges vekselvis utlag av glassfiber, som er impregnert med en bindemiddelharpiks. Også i konstruksjonen er det lagt kraft og festemidler som er nødvendige for å sikre støtfangeren på bilen. I tillegg til manuell beregning, anvendes metoden for vakuuminfusjon, hvor kontakt med lag av glassfiber er tilveiebrakt ved hjelp av en spesiell enhet for å opprette et lokalt vakuum. Den resulterende strukturen er alderen til herding, hvorpå den kommer inn i maleriet.

Tips 7: Hvordan reparere bakstøtfangeren

støtfanger er en viktig del av bilen, fordiDen er designet for å beskytte forlykter og karosseri under lysangrep, for eksempel ved mislykket parkering eller i garasjen. Men noen ganger som et resultat av et slag på en plast støtfanger, for eksempel, kan det oppstå en stor sprekk. Hvis dette skjer, ikke bekymre deg og kaste ut den skadede delen umiddelbart. Du kan fortsatt prøve å lagre det.

Hvordan reparere bakstøtfangeren

Du trenger

 • - flat og kryss skrutrekker;
 • - Finkornet nett av rustfritt stål;
 • - Maleri tape;
 • - Loddejern 75 watt (kan være mer)

instruksjon

1

Det første du må gjøre er å ta avstøtfanger fra bilen. Dette arbeidet er arbeidskrevende og lenge. Ved hjelp av en flatskrutrekker trekker du tre stempler, som er plassert under støtfangeren og 2 stempler på hver side, som festes til fenderne. Skru også festeboltene som holder støtfangeren på kroppen. Deretter skrues de to skruene som holder baklysene på karosseriet ved hjelp av en Phillips-skrutrekker. Fjern forsiktig baklyset og koble fra sokkelkontakten.

2

I hullene der lampene var, skru aven bolt som støtfangeren er festet til kroppen, fjern stifterne fra stempelet, og fjern den deretter. Bruk en flatt skrutrekker til å pry og fjern de 4 stemplene som holder bagasjerommet og fjern det. Fjern mutrene som holder støtfangerforsterkeren. Skru boltene av feste av en støtfanger til en kropp og, etter å ha ringt noen til hjelp, fjern en støtfanger.

3

Nå ta vare på skaden, skru avforsterker og rengjør støtfangerens indre overflate mot smuss. Ta malingstape og trekk sprekket fra utsiden, og hold støtfangeren på dette stedet så stramt som mulig. Klipp det forberedte nettverket i små stykker på 10x60 mm. Deretter festes det første stykket og varme det med et loddestang, deretter den neste, etc. Vent til alle stykkene avkjøles og størkner. Om nødvendig, lyse støtfangeren litt opp.

4

Når alt støtfangerarbeidet er ferdig, kan du begynne å feste det til bilen i omvendt rekkefølge til fjerning.

Tips 8: Hvordan reparere en sprukket støtfanger

Ingen sjåfør er dessverre immun mot mindre trafikkproblemer, som følge av dette støtfanger Bilen kan virke sprekker. Fra dette forverres ikke bare utseendet på bilen, men også stemningen til sin eier. For å løse dette problemet er det ikke nødvendig å kontakte servicesenteret, du kan selv reparere den sprukne støtfangeren.

Hvordan reparere en sprukket støtfanger

Du trenger

 • - vaskemiddel;
 • - bil eller hårføner
 • - Sandpapir;
 • - et stykke plast;
 • - metallbraketter;
 • - loddejern
 • - kitt av polyester;
 • - Primer for plast;
 • - maling;
 • - Fin korn nett
 • - Maleri tape;
 • - flytende plast;
 • - Drill;
 • - maskeringsfiberfiberbånd
 • - limmasse
 • - Thickener

instruksjon

1

Før du reparerer, fjern det skadedestøtfanger fra bilen. Skyll det grundig med smuss ved hjelp av vannstråle med vaskemiddel og la det tørke. Klargjør en bil eller bygge hårføner og lage en spesiell dyse med et lite hull på 5 mm. Bruk et stort sandpapir eller en kniv til å lage et hull i støtfangeren for bedre sveising.

2

Ta et stykke plast og varm det opphårføner, begynner å forsegle springen først med en, og deretter med den andre. For større pålitelighet kan du sikre det skadede området med metallklemmer. Forvarm bøylen med et loddejern og forsiktig smelte det inn i støtfangeren, bøy endene fra innsiden.

3

Strip støtfangeren fra utsiden, lodd polyesterenPutty og primet med en spesiell primer for plast. På slutten av reparasjonen, bruk en sprøytepistol eller sprøytepistol, bruk en maling på støtfangeren (ikke mer enn 3 lag).

4

Du kan reparere en sprukket støtfanger medfint korn nettverk. Klipp den i små biter om 10x50 mm i størrelse. Ta et malingstape og fest det til det skadede området fra utsiden, og trykk sprekket så tett som mulig. Forvarm det første stykket av rutenettet og forsiktig loddet det i støtfangeren, så den andre og så videre over springen. Vent til alt kjøler seg ned, og om nødvendig, tynn det forseglede området.

5

En annen måte er å bruke flytende plast. Få en flytende plast som passer best til typen plast støtfanger. Strip springen med sandpapir og lage en liten V-formet spor med en disk og en boring. Ta det maskerende glassfiberbåndet og tett springen fra forsiden.

6

Deretter i en grunne beholderblandingfortykningsmiddel og limmasse og påfør denne blandingen på båndet. Når alt er tørt, fjern forsiktig båndet, rengjør det skadede området og påfør flytende plast på den. Når det fryser, slip overflaten og fortsett å male.

Tips 9: Slik fjerner du den fremre støtfangeren

I de tilfeller der eieren må demontere frontlyset på en VAZ 2110-bil for å få full tilgang til det spesifiserte utstyret, er det nødvendig å fjerne frontstøtfangeren fra bilen.

Slik fjerner du fremre støtfangeren

Du trenger

 • Insexnyckel 8 mm,
 • Unbrakonøkkel for 10 mm,
 • buet skrutrekker.

instruksjon

1

Faktisk er det ikke noe komplisert i denne prosedyren, til tross for de imponerende dimensjonene til demontert delen.

2

Hvis støtfangeren er installertbelysning eller annet elektrisk utstyr, maskinen nødvendigvis avenergisert bord nettverk, ved å koble kabelen negative "vekt" av batteriet.

3

Deretter fjernes radiatorgitteret.

Slik fjerner du fremre støtfangeren

4

Ta av grillen, skru av en festebrakett på støtfangeren, plassert på sidene av bilen nederst.

5

Etter å ha skrudd ut de to festeboltene, demonteres støtfangeren ved hjelp av metoden for å skifte den fremover i løpet av bilen.

Beslektede videoer
Vær oppmerksom
Når du monterer den fremre støtfangeren, vær oppmerksom på styrene, som må justeres med sporene i maskinens kropp.
Nyttig råd
Installasjonen er i omvendt rekkefølge.
kilder:
 • Hvordan fjerne en støtfanger på en vase 2110

Tips 10: Hvordan lim en støtfanger

Hva slags problemer lurer ikke på?førere mens du kjører på veier. Som statistikk viser forekommer de fleste nødsituasjoner under trafikkork på gatene. Den vanligste ulykken under slike forhold er kollisjon av biler, noe som ofte fører til skade støtfanger på maskinene.

Hvordan lim en støtfanger

Du trenger

 • - epoksy lim

instruksjon

1

I forbindelse med det faktum at i produksjon av moderne støtfanger Polymermaterialer er mye brukt, i tilfelle ulykker oppstår spørsmålet om muligheten for å reparere plastlegemet.

2

Å reparere støtfanger, laget av plast, påføresepoksy lim. Derfor, i forberedelse til den kommende reparasjonen av støtfangeren, må du kjøpe et epoxybasert reparasjonssett i bilforhandleren. Reparasjonspakken inneholder et glassfibersett.

3

Epoxy lim er et to-komponent lim. Den inneholder en herder som må blandes grundig før bruk i en viss andel (se instruksjonene på emballasjen). Klar til bruk limimpregnert glassfiber, som limes innvendig til de skadede områdene av støtfangeren.

4

I de tilfeller der det er nødvendig å styrke limene som skal limes, limes et metallnett på innsiden av støtfangeren, som er dekket av glassduk impregnert med epoksylim.

5

Tørking, eller rettere, polymerisering av epoksylim forekommer innen en dag. Etter den angitte perioden utføres den endelige behandlingen av limte overflater: sliping, maling, polering.

Vær oppmerksom
Epoxy lim er en giftig kjemisk forbindelse, derfor bør reparasjon utføres i et godt ventilert rom.

Tips 11: Hvordan polere støtfangeren

Som et resultat av en mindre ulykke eller en mislykket parkeringsplass støtfanger Det er unattractive riper. Eliminer dette problemet og returner de skadede delene til et attraktivt utseende med polering. Denne prosedyren krever ingen spesielle ferdigheter, så du kan selv gjøre det.

Hvordan polere en støtfanger

Du trenger

 • - bil sjampo;
 • - polering maskin;
 • - grov slipemiddel
 • - fin slipepasta
 • - myk tørr klut
 • - Middel med teflon og voks;
 • - polering.

instruksjon

1

For å gjøre det lettere, må du fjerne støtfangeren før arbeidet påbegynnesfra bilen. Vask det grundig fra alle sider med bilshampoo. La til helt tørt. Deretter avfett overflaten av støtfangeren ved hjelp av et løsningsmiddel.

2

Ta polermaskinen og sett den på den.en sirkel designet for grov polering. Påfør en slitesterk pasta til støtfangeren, og snu maskinen til laveste hastighet, og begynn å spre den jevnt over overflaten. Samtidig må bevegelsene dine være progressive.

3

Bytt maskinen til en hastighet på 2500 omdreiningerper minutt og fortsett å jobbe. Pass på å overvåke graden av overflateoppvarming, da det kan skade malingslaget. På slutten tørk resten av pastaen med en myk, tørr klut.

4

Påfør støtfangeren allerede en fin slipepasta, og installer riktig poleringshjul på maskinen. Gjør poleringen på samme måte som beskrevet ovenfor.

5

Når prosedyren er fullført, fortsett tiloverflatebehandling med et spesielt middel som har Teflon og voks i sammensetningen. Det vil bidra til å returnere støtfangeren glans og gi det vannavstøtende egenskaper.

6

Monter på polermaskinens skumgummisirkel og bruk en liten sum penger til støtfangeren. Prøv å distribuere det så jevnt som mulig, slik at det ikke er noen blodpropper igjen. Slå på midthastigheten og arbeid overflaten forsiktig.

Beslektede videoer
Vær oppmerksom
Det anbefales å utføre arbeid i et lyst, godt ventilert rom.
Nyttig råd
Du kan gjøre poleringen for hånd. For å gjøre dette må du bruke noen rene polermidler på en tørr rens, spre den over overflaten. Vent til det begynner å bleke, og først etter det, gjør sirkulære bevegelser med hånden, poler støtfangeren. Hvis du ikke vil fjerne støtfangeren, må du vaske og tørke bilen før du begynner å polere. Pass på å dekke alle detaljer nær støtfangeren med aviser.
Nyttig råd
Det anbefales at hele arbeidetfilm resten av brikkene for ikke å bli skitten. Før begynnelsen av prosessen er det nødvendig å ta vare på lokalene, dekke gulvet med aviser, og deretter vil maling og søppel ikke falle på det.