Hvis katten ikke drikker vann

Hvis katten ikke drikker vannVann er ekstremt nødvendig for enhver levende organisme, ogkatter er ikke noe unntak. Men til og med til tross for alle eiernes innsats for å overholde normer for mengden drikking, kan dyret fortsatt miste mindre væske. Faktum er at det er katter som selv drikker lite. Hvis katten ikke drikker nok vann, på den ene siden tillater kroppen å spare vann med en sterk konsentrasjon av urin, derimot kan det føre til alvorlige helseproblemer.

Hvis katten ikke drikker vann

For referanse:

  • en naturlig drink for kjæledyr - vann og bare det,
  • Vanlig vann fra springen bør ikke brukes, det er bedre å gi ditt kjæledyr flaske eller filtrere;
  • naturlig mat og hermetisert kattemad består av en væske med 70-80%;
  • Hvis katten spiser tørr mat, bør den drikke 2-3 ganger mer vann enn mengden tørr mat spist per dag.

Se på kjæledyret ditt for en start. Kanskje en katt drikker lite fra en bolle eller berører det ikke i det hele tatt, fordi det renner vann fra under kranen, en vas eller en krukke. Sett på forskjellige steder i leiligheten beholdere med vann av forskjellige størrelser og farger - krus, boller, underfat.

Når du velger et sted for en annen vannbeholder, husk at:

  • Fôringsområdet bør holdes så langt som mulig fra kattens brett eller toalett, hvis brettet står der;
  • Skåler for mat og vann bør plasseres på avstand fra hverandre;
  • Det er best å bruke beholdere laget av polypropylen eller rustfritt stål;
  • daglig vask til drikke med såpe eller i oppvaskmaskin.

Oppmuntre kjæledyret, ros og jern, ringå drikke, lette å vaske hans poter og nesenes spiss. Sett i vannet av favorittlegene, slik at kjæledyrdrinkprosessen er knyttet til noe hyggelig, positivt.

I ekstreme tilfeller fyller du opp vannet med en sprøyte, injiserer den i munnhjørnet. Hver dag gjør denne prosedyren og hver gang etter det, ros kjæledyret ditt.

Test for dehydrering

Slik at du kan forstå om det er nok vannkonsumere katten din, forsiktig hente huden i armen i skulderbladene, som om du skal løfte kjæledyret med scruff, og slipp det ut. Hvis huden er ferdig raskt, så er alt i orden. Hvis huden først står for en stund med en innsats, og deretter langsomt utvides, er dette et tegn på helseproblemer. I dette tilfellet anbefales det å undersøke dyret for forekomst av urolithiasis.