Kattraser: Sibirisk

Kattraser: SibiriskSibiriske katter er veldig vakre, og de merkerbåde felinologer og vanlige katt-eiere. For første gang om katter av denne rasen ble nevnt i XVI-tallet, og da ble de kalt Bukhara. Det nåværende navnet på rasen ble dannet på grunn av at dets representanter har sibiriske røtter.

Kattraser: Sibirisk

utseende

Siberians skaper inntrykk av store katter på grunn avdens praktfulle frodige ull. Faktisk er kroppen deres ganske kompakt. Gjennomsnittlig vekt av kvinnelige sibiriske katter er 3,5-7 kg, menn - 6-9 kg. Siberiene vokser opp sakte, modenhet når 5 år. Kroppen er av middels lengde, muskuløs, baksiden litt over skuldrene, magen er solid. Poten er av middels lengde, bakbenene er litt lengre enn forbenene, store, det er pubescens mellom fingrene.

Katters hode av den sibiriske rasen er trapesformet, iDen øvre delen av skallen er bredere, til nesen er litt smalere. Snute kort avrundet. Ørene er middels eller store, avrundet, avstanden mellom dem skal ideelt sett være lik ørens bredde. Øynene er store, nesten runde, satt rett, det ytre hjørnet er litt forhøyet. Haken er avrundet, stikker ikke fremover.

Ull og farge

Lengde av ull i sibirisk rasevarierer fra medium til lang, det er en dobbel underjakke. På skulderen og underdelen av thoraxen er kappen kortere og tykkere. Det er mye ull på hodet, og det er tøft nok. Alle tradisjonelle farger (monokrom og mønstret), sølv / røykfylt, colorpoints, hvilken som helst mengde hvite er akseptable. Utilstrekkelig lilla, sjokolade, faun, kanel og deres kombinasjoner, så vel som Burma.

karakter

Den sibiriske rasen er preget av en balansert karakter. I en familie er Siberian katter komfortable, men de vil ikke kjede seg spesielt i ensomhet. De krever mye plass, går i frisk luft.

mangler

Langt hår trenger periodisk kaming. I tillegg kan den hvite sibirien forveksles med den tyrkiske angoraen.