Ras av katter: persisk

Ras av katter: persiskEt karakteristisk trekk ved katter av persisk raseer en snub nese. I dette tilfellet utmerker to typer persere: ekstreme og klassiske. Den første er oppdrettet hovedsakelig i USA, nesen til slike katter er liten og oppturnert. I representanter for den andre typen er nesen lengre, og katter av den klassiske typen blir avlet i Europa.

Ras av katter: persisk

På begynnelsen av 1970-tallet, USAplanteskoler, hvor avlet persiske katter, på grunn av hva denne rasen har gjennomgått forandre til det bedre. I Europa solgte en masse fluffy Murok avl med nedsatt funksjonsevne, og for å sikre at nødvendige standarder for rasen å ta med en katt uten helseproblemer, europeerne har tatt år. I Sovjetunionen ble persiske katter hentet på 1980-tallet av diplomater, og perserne var da svært sjeldne. På begynnelsen av 1990-tallet begynte representanter for denne rasen å spre seg over hele landet, men forblev fortsatt en dyr glede.

utseende

Persiske katter har en myk kropp av mediumstørrelser, en kraftig thorax, massive skuldre. Perserne veier opp til 7 kilo. Deres ben er korte og muskulære, det er tufts av hår mellom tærne. Halen er kort og fluffy, avrundet på spissen. Hodet er i perserkatter er rund, er skallen bred, konveks panne, kinn lubben, kjever brede og sterke nok. Nesen er bred, snub nese, store runde øyne, bredt sett. Fargen på persernes øyne er mørk oransje, coppery, grønn eller blå.

Ull og farge

Ull fra representanter for persisk raseLang, tykk, ull tynn, det er en underjakke. På nakken, bryst og skuldre en fantastisk krage. Persernes farge kan være nesten hva som helst - det er mer enn hundre nyanser. Den største ulempen ved en så lang kappe er at du hele tiden trenger å kamma den. Etter vask bør kjæledyret tørkes med en hårføner, fordi den persiske ullen tørker veldig lenge.

karakter

Persere er katter som ikke kan leve utenfor huset. De er kjærlige, tillitsfulle, foretrekker å velge sin egen mester, som de er sterkt knyttet til. Perserne er rolige, nesten ikke meowing, hvis de trenger noe å spørre, vil de sitte ved siden av eieren og stirre direkte inn i ansiktet hans. Barn er ikke redd for persiske katter. De ser ut til å være uhåndterlige, men faktisk er perserne ganske mobile, selv om de liker å ligge på sofaen i lang tid.