Årsaker til feline depresjon og kampen mot det

Årsaker til feline depresjon og kampen mot detIkke alle vet at en slik tilstand som depresjon, overtar ikke bare mennesker, men også dyr. Spesielt er katter utsatt for depressive tilstander.

Årsaker til feline depresjon og kampen mot det

En katt er et husdyr. Til tross for dette er det ikke lett for henne å eksistere i fangenskapsforhold, fordi en katt også er et frihetsbevisende dyr. Dyr som er berøvet deres vilje, blir utsatt for depresjon mye oftere enn deres brødre som helhet.

Tross alt, en katt som lever et fritt liv, rikfrihet og underholdning, går langs gaten og vet ikke depressioner. I naturen, dyret hunter, forsvarer sitt territorium fra fiender. Et fullt rikt liv bidrar ikke til en forverring av stemningen.

Mangelen på frihet er den viktigste årsaken til depresjoninnenlandske katter. Et ensomt dyr, som er tvunget til å tilbringe mesteparten av dagen i påvente av mesteren, kan ikke være munter og glad. En annen vanlig årsak til kattdepresjon er en plutselig forandring i eierens rekkefølge. Dette inkluderer også bytte bolig, når katten må vente seg til den nye situasjonen.

Depresjon kan bestemmes av kattens tilstand,når det blir tregt, inaktivt. I dette tilfellet kan eieren hjelpe kjæledyret, noe som gir litt mer oppmerksomhet enn vanlig. Tross alt er ofte den eneste underholdningen for et kjæledyr bevegelsesbenene til eieren.

Katter er veldig hengiven, fordi hvis du tror detkatten din er deprimert, snakkes oftere med den. Katter forstår perfekt intonasjonen som de adresserer den til. Noen ganger veterinærer anbefaler å gi dyrene de samme medisinene som foreskrevet for personer som lider av depresjon. Men fortsatt er det viktigste for et kjæledyr oppmerksomhet og omsorg.