Ras av katter: russisk blå

Ras av katter: russisk blåOpprinnelsen til den russiske blå kattrasen erog det er ikke kjent. Men det som er kjent fra historien er at katter av denne rasen ble hentet fra Arkhangelsk til Storbritannia av sjømenn - da ble disse kattene kalt Arkhangelsk. Det moderne navnet - den russiske blåen - dukket opp i 1939 i Storbritannia. Det antas at oppdrett av katter av denne rasen var okkupert av Catherine II selv, men dette er ikke et historisk faktum, men snarere en legende.

Ras av katter: russisk blå

utseende

Kroppen av russiske blå katterstørrelser, grasiøs og ganske muskuløs. Nakken er lang, slank, kroppsbygningen som helhet er harmonisk. Hodet har formen av en kil, kort, pads med et mustasje på nesen tydelig skinnet og stikker fremover. Ørene er store, har en spiss form. Middelslang nese, rett, øyne mandelformet, også rund. Er utbredt, har en lys grønn farge.

Pote av denne rasen er lange. Ifølge britisk standard er børstene ovale, padsene er blå, i henhold til amerikansk standard - børstene er runde og padsene er rosa. Halen er lang, tykk i basen og taper til spissen.

Ull og farge

Katter raser russisk blå kort ull,tett og tykk, myk, fløyelsaktig til berøring og litt fjærende. Farge blå uniform. Kattunger kan vise streakiness, men til slutt forsvinner det, men hvis den voksne katten har flekker eller streker, på grunn av hvilken farge det ikke kan kalles uniform, er det åpenbare mangler. Spissene på ytre håret er silvery, noe som gir ullen en skinnende, silvery ebb.

karakter

Russisk blå er rolig, balansert. De er viet til deres mestere, hengiven, sosial. De liker å spille, arrangere en ekte jakt på candy wrappers fra søtsaker, alle slags tråder og insekter. Stemmen til kattene til denne rasen er stille, rensende og neppe hørbar i det hele tatt.