Kattraser: Maine Coon

Kattraser: Maine CoonDet historiske hjemlandet til Maine Coon katter -Amerikas forente stater. De brakte ut disse kattene for hundre år siden, anerkjente offisielt rasen i 1976, og siden da har Maine Coons spredt seg langt utover Amerika. De er hardy og store. I størrelse er Maine Coon andre eneste til savanna - en hybrid av afrikansk serval og huskatt.

Kattraser: Maine Coon

utseende

Maine coons har sterk muskuløs rektangulærkropp, har sterke poter. I gjennomsnitt veier representanter for denne rasen ca 10 kilo, men det er også spesielt store individer som veier opp til 15 kilo. Halen er lang, langs lengden litt dårligere enn lengden på hovedkammeret til Maine Coon. Snuten er firkantet, ørene er større, de har dusker på endene. Øyne runde, direkte satt, har ofte en grønn eller gylden farge.

Ull og farge

Ull i Maine coons blir ikke våt, det er ikke ensarteti sin lengde. Kattens hode og skuldre er dekket av kort hår, men jo lenger fra hodet, jo lengre blir det. Det er en underjakke - myk, tynn, men samtidig tykk. Representanter for denne rasen har følgende farger: sjokolade, kanel, rød marmor med rødt. Maine coons krever ikke spesiell forsiktighet, det er nok å kamme kjæledyret hver dag.

karakter

Maine coons er snille, godmodige. De er sosiale, aktive, intelligente. I det hele tatt er katter av denne rasen uavhengige, uavhengige, stille. Maine coons tilpasse seg godt til å endre miljøet, komme godt sammen med andre kjæledyr. De trenger et stort rom å gå der de liker og fange mus. Katter av denne rasen er gode musefeller. Og de liker også å se ned på sjefene - for eksempel fra høy hylle eller skap.