Kattraser: Anatolske

Kattraser: AnatolskeAnatolsk ras, eller tyrkiskKorthåret, som Van, er en naturlig rase dannet under forholdene til den tyrkiske innsjøen Van. Sekundært feralkatter av denne rasen lever imidlertid ikke bare i Tyrkia, men også i Iran, Irak, Aserbajdsjan, Armenia. Anatolske katter er av stor verdi, er en vill type tamkatt, fordi jo mer domesticert rasen, desto høyere er sannsynligheten for genetiske sykdommer.

Kattraser: Anatolske

utseende

I følge WCF-standarden (World Federationkatter), den anatolske rasen er en variant av den tyrkiske vanen. Kroppen av anatolske katter varierer fra mellomstore til store størrelser, beinstrukturen har en gjennomsnittlig styrke, muskulaturen er høyt utviklet. Bryst og nakke er sterke, poter runde, har en gjennomsnittlig lengde. Halen er sterkt pubescent og også av middels lengde.

Leder av anatolske katter i form av en avkortettrekant, middels størrelse, hake sterk. Ører brede på foten, store, tips litt avrundet. Ører er rette, plantet høyt og vertikalt. Øyne som er store, ovale i størrelse, skråstilte, farges i harmoni med fargen på kappen.

Ull og farge

Pelsen av anatolske katter er kort,har en fin struktur, men kontakten er litt hard, underlaget er praktisk talt ikke-eksisterende. Farger er anerkjent nesten alt bortsett fra sjokolade, kanel, klarert lilla og faun i enhver kombinasjon, samt colorpoint farger.

oppførsel

Anatolske katter er mobile, aktive, kjærlighetlek med en rekke rustende gjenstander - papirballer, gullminer og candy wrappers - spill ofte små gjenstander i munnen under spillet, de kan til og med ta med små leker som er kastet til dem av eieren. Forresten, mega ikke anatoler mye, men produserer bare lyder som ligner fugler. For dette kalles de noen ganger tweeting katter.