Ras av katter: American Curl

Ras av katter: American CurlI den amerikanske delstaten California i 1981De fant en katt med merkelige ører twirled tilbake. Slike her var en interessant mutasjon. En måned senere, katten var gravid, og da hun hadde kattunger, etter en tid også, ørene bøyes tilbake. Over disse Fuzzies begynte avl arbeid, og som et resultat felinologists ble anerkjent som en ny rase, kalt den amerikanske korlom (fra engelsk curl -. Curl, curl). Katter av denne rasen er utbredt i USA, men i andre land forekommer de praktisk talt ikke.

Ras av katter: American Curl

utseende

Katter av denne rasen er proporsjonale, hargjennomsnittlig størrelse. Kroppen er fleksibel, muskulaturen er godt utviklet. Nakke og bryst er sterke, benene sterke og runde. Hodet er kileformet, nesen er rett. Ørene er brede i basen, har avrundede spisser, buet bakover 90-180 grader. I kattunger av den amerikanske krøllen er ørene rett fra fødselen, men på 2.-tiende dagen etter fødselen begynner deres tips å bøye seg tilbake. Ved den fjerde måneden av kattens liv, tar de sin endelige form. Med krøllens ører skal håndteres forsiktig, for ikke å skade den skjøre brusk.

Øynene til de amerikanske krøllene har formen av en langstrakt oval eller valnøtt, er skråstilt plantet, øyenfarge kan være forskjellig, men ofte, men ikke alltid, er den kombinert med frakkfargen.

Ull og farge

Representanter for rasen American curl erkorthåret og halvhårig. Ved første er ullen myk og silkeaktig, er minimumet minimalt. I den andre er det det samme, det er en margin på kragen og halen. Farge kan være forskjellig, som i den ene, og i en annen art.

karakter

Amerikanske krøller er vennlige, intelligente,upretensiøs, tilpasser de seg perfekt til de nye forholdene i livet og får med seg alle familiemedlemmer. De trenger mye plass og en rekke leker. Men hvis du har små barn i familien din, bør du tenke på å kjøpe en katt av en annen rase, fordi barna liker å klemme kjæledyr, og skjøre øre med krøller er veldig lett å skade. Katter av denne rasen er nysgjerrige og følger eieren overalt.

helse

Bent ører - dette er en genetisk mutasjon, menDet har ingen effekt på kattens helse, som for eksempel i Bobtails. Forventet levetid på krøllene er ganske stor i feline standarder. Ikke glem tidlige vaksinasjoner og besøk til veterinæren.

omsorg

De amerikanske krøllens ull faller ikke ned. Kombinere det nok en gang i uken, du må vaske dyret en gang i måneden, fullføre prosedyren ved å kutte klørne, fordi de har eiendommen til å vokse, og dermed forårsaker kjæledyret smerte. Kogtetochka vil bare lagre dine møbler, og klør vil fortsatt vokse. En gang hver annen uke, inspiser ørene og tørk med en fuktig klut, om nødvendig.