Tips 1: Hvordan katter blir sett i svakt lys

Tips 1: Hvordan katter blir sett i svakt lysDyr ser de omliggende objektene på bekostning avDet faktum at lyset som passerer i øyet irriterer netthinnen. Disse stimuleringene langs fibrene i optisk nerve overføres direkte til hjernen, noe som oversetter dem til et bilde. Hvis det ikke er noe lys i det hele tatt, er det absolutt mørke, en katt, i motsetning til populær tro, vil ikke kunne skille objekter, fordi lys ikke kommer inn i øynene. Så i fullstendig mørke ser alle dyr og mennesker like dårlig ut.

Hvordan katter blir sett i svakt lys

Men i skumringen, noen ganger helt ugjennomtrengelig for mennesker, er katter mye bedre orientert i rommet, spesielt hvis de er i bevegelse. Dette fenomenet skyldes tre grunner.

Forholdet mellom stenger og kjegler

I netthinnen er det to typer nerveender -kjegler og pinner, hvis navn tilsvarer deres form. Keglene reagerer sterkt på sterkt lys, de er ansvarlige for fargesynet og oppfatningen av de små delene med øyet. Wands reagerer best til lavintensitetslys, og de kan ikke reprodusere skarpe bilder. Og så er det funksjonen til stengene som forårsaker twilight visjon. Forholdet mellom stenger og kjegler hos mennesker er bare 4: 1, mens det i katter er 25: 1. Som du kan se, er forskjellen palpabel.

Tilstedeværelsen av et reflekterende lag

I motsetning til mennesker har katten en reflekterendelag ("coverlet"), som ligger like bak netthinnen. Dette laget reflekterer lysstrålene i øyet og irriterer nerveenden, tilbake til de samme endene. Det vil si at hver lysstråle har en dobbel effekt på en bestemt nerve ende. Det er gjennom dette laget, kan du observere effekten av "cat eye" når en lysstråle rettet ut av mørket rett inn i øynene til dyrene, retur av "dekket" gir inntrykk av at i de mørke øynene av verden.

Dilering av elever

I alle dyr og i mennesker har elever i øyneneEgenskapen å utvide under utilstrekkelig belysning og reduksjon i sterkt lys, forsøker å holde mengden lys rettet mot øyet på et konstant nivå. Så kattens elever kan utvide seg og kontrakt meget mye. I skarpt lys blir kattens elev i en smal spalte, og i mørket ekspanderer den så mye at den når nesten en centimeter i diameter. Dermed blir det i lyset i øynene til kattens representanter mye mer lys enn for eksempel mennesker.

Kombinere alle disse tre faktorene, kan vi trygt si at katten, med dårlig belysning, ser mye bedre folk - omtrent 5 ganger.


Tips 2: Hvordan katter ser verdenKatter ser verden ikke helt som folk ser det. Under forhold med dårlig belysning ser medlemmer av kattfamilien bedre på objektene rundt dem. Men med god belysning er kattens øye detaljer merkbart verre enn mennesket.

Hvordan katter ser verdenKattens øyne er relativt tettetil hverandre, så hvert øye ser omtrent det samme bildet. Hjernen pålegger ett bilde på en annen, og gir dermed en tredimensjonal utsikt over omverdenen - denne effekten kalles kikkert.

Når det gjelder kyr, hester og andre dyr,Øyne som er plantet på begge sider av hodet, ser de to separate bilder, som bare er overlappende på hverandre. Det er effekten av stereoskopisk syn her og ikke lukter.

Noen katter med Siamese raseopplevelseproblemer med påføring av bilder, som er forbundet med en defekt i overføringen av nerveimpulser fra øyet til hjernen. Dette fører til utseendet til en såkalt dobbeltsyn. For å rette effekten må katten slå på øynene.

Tidligere ble det antatt at kattens se fargeKun i gråtoner, men som følge av en rekke studier ble denne setningen avvist. Et begrenset antall nerveender av konisk form i netthinnen til kattens øyne gir fortsatt eiere av en viss grad av fargesyn. Øynene til katter er følsomme for blå og grønn, men oppfatter ikke rødt. Så synet av våre tailed og mustachioed kjæledyr skjønt farge, men ikke så perfekt som hos mennesker.