Hvordan katter ser verden

Hvordan katter ser verdenKatter ser verden ikke helt som folk ser det. Under forhold med dårlig belysning ser medlemmer av kattfamilien bedre på objektene rundt dem. Men med god belysning er kattens øye detaljer merkbart verre enn mennesket.

Hvordan katter ser verden

Kattens øyne er relativt tettetil hverandre, så hvert øye ser omtrent det samme bildet. Hjernen pålegger ett bilde på en annen, og gir dermed en tredimensjonal utsikt over omverdenen - denne effekten kalles kikkert.

Når det gjelder kyr, hester og andre dyr,Øyne som er plantet på begge sider av hodet, ser de to separate bilder, som bare er overlappende på hverandre. Det er effekten av stereoskopisk syn her og ikke lukter.

Noen katter med Siamese raseopplevelseproblemer med påføring av bilder, som er forbundet med en defekt i overføringen av nerveimpulser fra øyet til hjernen. Dette fører til utseendet til en såkalt dobbeltsyn. For å rette effekten må katten slå på øynene.

Tidligere ble det antatt at kattens se fargeKun i gråtoner, men som følge av en rekke studier ble denne setningen avvist. Et begrenset antall nerveender av konisk form i netthinnen til kattens øyne gir fortsatt eiere av en viss grad av fargesyn. Øynene til katter er følsomme for blå og grønn, men oppfatter ikke rødt. Så synet av våre tailed og mustachioed kjæledyr skjønt farge, men ikke så perfekt som hos mennesker.