Tips 1: Catnip og katter

Tips 1: Catnip og katterDet har lenge blitt lagt merke til at katter elskervalerian og catnip, som virker på dem som et stoff. Snuse kattens mynte, katter kan oppføre seg annerledes, men denne oppførselen er mest sannsynlig å være uvanlig. Hvordan påvirker catnip katter?

Catnip og katt

Planten Nepeta cataria, som i folketkalt catnip, inneholder et stoff som kalles nepetalactone, som tiltrekker seg katter. Kattunger som ikke er eldre enn to måneder til denne planten, er likegyldige.

Katter, som regel, snuse blader av en kattmynte, slikke eller tygge dem, hvorpå de oppfører seg på en merkelig måte. Og denne oppførselen kan være annerledes: Noen katter gni mot planten med et nesepunkt, andre står med øynene festet på ett punkt og rist på hodene, den tredje ruller frem og tilbake på gulvet. Denne oppførelsen varer i gjennomsnitt 5-15 minutter. Gjentatt sniffing av catnip i en time forårsaker ikke en lignende reaksjon.

Nepetalactone er en fjern, men fortsatt en slektninghallucinogener, inkludert marihuana. Derfor er det sannsynlig at en katt som sniffer på en kattes mynte, opplever en tilstand av eufori nær det som oppleves av mennesker som er i en tilstand av rusmiddelforgiftning. Det er en annen vurdering i denne sammenhengen: kanskje dette stoffet er lik i sammensetningen til ett av de kjemiske stoffene som er tilstede i menns urin, hvorav kvinnene puster inn i det, ruller på gulvet som under østrusen. I dette tilfellet bør nepetalakton være et veldig sterkt stimulerende middel, noe som til og med påvirker menn.

Det kan også være at katter, inhalerer luktenkattemynk, nyt ved å øke følsomheten i hodebunnen, fordi noen medlemmer av kattfamilien gni hodene på selve planten og bakken.


Tips 2: Kotovnik nyttig gress, som har bemerkelsesverdige egenskaperKotovnik er et slag av flerårige planter,tilhører familien til rydding. Av disse er den mest berømte kattkatten (nepeta cataria), som populært kalles "catnip". Dette navnet er gitt til planten fordi lukten ligner mynte, og de essensielle oljene som finnes i den, tiltrekker seg katter. Denne planten er et ekte lagerhus med nyttige stoffer, derfor har det vært mye brukt i medisin siden antikken.

Kotovnik nyttig gress, som har bemerkelsesverdige egenskaperSteinfisk inneholder vitamin C, tannpleiestoffer, saponiner, flavonoider, hjerte glykosider. På grunn av tilstedeværelsen av carvacolol i sammensetningen av en av de essensielle oljene, har katten en utpreget antibakteriell effekt. I tillegg har denne planten lenge vært brukt som en effektiv antipyretisk, antiinflammatorisk, koleretisk, ekspektorativ, diaphoretisk og restorativ. Forberedelser basert på kattens kattekatt hjelper til med å normalisere fordøyelsen, forbedre tarmmotiliteten, utløp av galle, øke appetitten.
Spesielt nyttige er de med gastrit med lav surhet.
Kattavfall har evnen til å skarpeøke hyppigheten av kontraksjoner av hjertemuskelen, slik det er kontraindisert i takykardi (hjertebank). Men med bradykardi, dvs. unaturlig hjerterytme sjeldne, kan det være svært polezen.Krome tillegg basert på kattemynte narkotika har en beroligende effekt, en god hjelp med hyppige stress, økt nervøsitet. Catnip - en vanlig del av ulike urte antidepressiva.
Infusjon av en blanding av katte, humle, kamille blomst og vendelrot rot raskt lindrer søvnløshet.
På grunn av de utprøvde bakteriedrepende egenskaper,Kattens mynte behandler også en rekke hudsykdommer, for eksempel furunkulose. Og leger-gynekologene bruker med hell kattens katt til å behandle en rekke sykdommer i det kvinnelige kjønnsområdet, spesielt de som er forbundet med brudd på menstruasjonssyklusen. Også katten brukes i dermatologi, for eksempel ved behandling av pustulære hudsykdommer. Dette er ikke en komplett liste over nyttige egenskaper av kattens katt. Det er få planter som med hell brukes til å behandle så mange sykdommer! I tillegg til kattens katt brukes også andre arter av dette slaget i medisin. For eksempel, Fassins katt, sitronkatter. Ved all ubetinget fordel av disse plantene, før du bruker stoffer som er tilberedt på deres grunnlag, er det nødvendig å konsultere en lege. Mulig individuell intoleranse for visse stoffer som utgjør kattene. I tillegg kan slike rusmidler ikke tas av gravide og ammende mødre. Hvordan lage et middel? La oss si at du har hodepine fra tid til annen. I så fall forberede neste infusjon. Skje en spiseskje urter med et glass kokende vann, dekk beholderen med et lokk. Etter 2 timer påkjenningsmiddelet. Ta 1 ss. 30 minutter før et måltid. For å lindre muskelspenning, ta en infusjon som er utarbeidet fra en katt og en sculler. Bland urter i like store mengder, for eksempel 1 ts, hell 2 liter kokende vann og insister i 20 minutter. Den resulterende infusjonen drikker hele dagen i små porsjoner. Når søvnløshet, forberede en avkok fra katten, roten av valerian, kamille og humle. Bland urter i like store mengder, hell vann, kok i 5 minutter, og ta deretter 100 ml etter å ha spist.

Tips 3: Hva er leker for katter?Katter er rovdyr, som hele tidendet er behov for bevegelse og muligheten til å realisere sitt jaktpotensial. Bored, en katt kan begynne å manifestere aggresjon til en person eller til hverdagens gjenstander. For at dyr ikke kjeder seg, er det opprettet et stort antall spesielle leker.

Leker for katterHistorien om katteleker går tilbake tusenvis av år. Den enkleste leketøy å underholde katter, noe som kan gjøres for hånd, er en raslende papir på en lang snor eller tape. Men med utviklingen av teknologi og produksjon var det ganske stort antall originale leker som kan hjelpe muntre opp dyret og for å holde intakt miljø: møbler, tapeter, gardiner og gardiner.

skrape innlegg

De mest kjente "nyttige" lekene erspiker clippers. Svært ofte ser de ut som komplekser fra steder på flere etasjer med en filtflate eller annet materiale som er praktisk for slipeklør. Takket være nærvær av negler i huset, vil en katt eller katt ikke ødelegge møbler og vevde overflater, og kan også slukke deres lidenskap for klatrehøyde, uten å klatre på skap og mezzaniner. Svært ofte er et riper med stor overflate for hvile et favorittsted for å sove et kjæledyr.

Myke leker

Jaktinstinktene til en katt kan tilfredsstille småmyke leker i form av mus, ekorn og andre små gnagere. En slik underholdning har som regel en klokke eller intern mekanisme som gir utslag, og katten følger lyden. Fylling av disse lekene er ofte en kattes mynte, lukten av som reduserer dyrenes aggressivitet, gjør dem mer kjærlige og lekne. Leker og pads med catnip masters tar ofte med seg når de transporterer katter, spesielt for lange avstander.

Puslespill

Utvikling av leker til katter består avVanligvis fra gåter, etter avgjørelsen som dyret mottar en belønning - en godbit. Slike underholdninger hjelper katten til å tilbringe tid uten eieren, utvikle de store halvkule av hjernen til dyret, bidra til å forbedre den logiske tanken på kjæledyret.

Interaktive leker

Moderne interaktive leker for katterer opprettet med tanke på de nyeste teknologiene. De mest populære av dem er spill av dyr med laserstråle eller andre fargeeffekter. Slike leker underholder ikke bare katten, men også dens eiere, men fra synspunktene til zoopsykologene kan de skade dyret. Faktum er at det å leke med ting, det vil si virkelige gjenstander (for eksempel myke leker), slår kjæledyret ut instinktene, da det ser det virkelige resultatet av sin "jakt". Jakt etter en laserstråle tillater ikke katten å få tilfredsstillelse fra sluttresultatet av underholdning, siden dyr ganske enkelt ikke forstår abstrakte spilles natur.