Hund i menneskelivet

Hund i menneskelivetEn hund er en manns venn. Det ser ut til at alt dette er sagt. Men hvor lite er tre ord for å uttrykke alt som betyr for folk hengivenheten til en hund. En hund i en persons liv spiller forskjellige roller, fra en barnepike til små barn og en blomstrende vev til en ufattelig følgesvenn og en jeger på jakten.

Visha

Hale, poter, ære - Bimka

En hunds rolle i menneskeliv er vanskelig å overvurdere. Ja, det begynte alle årtusener veldig prosaisk - en partner i jakten og en vakt i hjemmet. Men i årenes løb er en hund og en mann så forbundet med sjeler at de er i stand til å snakke med hverandre med bare ett øye. Hvor mange av menneskene kan skryte av dette?

Hundehunder har vedtatt fra oss en spesiellfølsomhet, evne til empati, lengsel. Hvem vet ikke Gabriel Troepolskijs verk "Hvit Bim Svart Øre". Denne historien kan ikke gå likegyldig. Erfaringene beskrevet i det er så sterke at tanken "Kan det være så?" Kreper i ufrivillig. Og bare de som hadde lykken til å være en venn av hunden, sier uten tvil: "Selvfølgelig kan." Hunder døde for folk bokstavelig talt, med fast deling som falt ut på nivå med mennesker, hundene dør ved siden av oss med hundens sjel, når deres elskede herre blir plaget av smerte og lidelse.

Hunder ikke bare i arbeid

Uansett hvilken hund i en persons liv er, er hungår sammen med ham og sorg og glede, som en trofast følgesvenn. Mange historier er beskrevet når en hund reddet en persons liv. Selv uten å tjene, ikke være forberedt og repetert, hjelper våre trofaste tailed venner folk som er i trøbbel.

For direkte søk og redning av personeni fjellet en spesiell rase ble utviklet selv: kjekk St. Bernard fortsatt hjelpe mennesker som befinner seg under en lavine. Politiet og hærens cynologi har lenge og vellykket utviklet seg, og hunder tjener likt med mennesker.

Hundens rolle i menneskelivet er canistherapi

Men kanskje den mest etterspurte hjelpenfirbente venner i en vanskelig tid for stress og overdreven stress - dette er psykologisk støtte. Ja, i dag spiller hunden i livet til en mann oftere rollen som en psykoterapeut enn en alliert på jakt. Hvem rase siden var ikke en vesten for bittertårer? Oppmerksomt ansikt med sympati hører klager, og den varme tungen ligner salt kinn - og dette er bare det minste det tailed kjæledyr kan gjøre.

Selvfølgelig snakker vi om kapsel. Hundeterapeuter er opplært i et spesialt senter, som guidehunder, dette er et komplisert og omhyggelig arbeid. Men hvordan er det nødvendig å støtte slike kjæledyr, deres evne til å finne en tilnærming til en person i den vanskeligste situasjonen. Slike kjæledyr jobber med "brutte" barn, voksne som har opplevd alvorlig stress, og antallet "kurert" av våre firbente brødre vokser hvert år.

Verdien av en hund i en persons liv er enorm, og når den elskede hunden "går for regnbuen," tar han bort et stykke av vår sjel, og minnet om ham lever i folk han elsker.