Akvariet planter uten jord: avl

Akvariet planter uten jord: avlEt av de moderne alternativene til konvensjonelleakvarieplanter er nye fotosyntetiserende skapninger av naturen, som drifter langs akvariet statelig, er i stand til å gjøre uten å rote på et bestemt sted.

Akvariet planter uten jord: avl

Planter uten jord: virkelighet eller fantasi?

Hvis eieren av akvariet ikke er spesielt tilbøyelig tilkonstant rengjøring av habitatene i deres avdelinger, da kjøper han vanligvis et hus for fisk uten en primer, noe som betyr at nesten alt vil være i flytende tilstand. Følgelig vil selv sneglene som brukes til å rengjøre akvariet veggene, krype seg langs veggene ... og planter, fordi det finnes arter som kan overleve uten anstrengelse, selv i mangel av jord for å styrke! Spesielt slående eksempler på slike "vannreisende" - peristoleistisk vanlig, afrikansk elodey, hornwort og riccia. Sistnevnte, forresten, har en eiendom uten skikkelig pleie og ukentlig tynning for å vokse til størrelsen på en plen med mos, slik at denne planten vil trenge et øye og et sak for skjæring.

Hvordan foregår reproduksjon uten jord?

Det er to måter å multiplisere planter påakvarium uten jord: 1. Med utseendet på kroppen av et barn prosess av anlegget, dannet av spirende, fremveksten av nye skudd, forgrening "bart" - en såkalt vegetativ. I denne metoden, etter dannelsen av de resulterende avkom plantene en "barn" som transplanteres til en annen del av akvariet, slik at plantene dyrket ikke ta en hel øvre vannsøyle, å kutte fisken oksygen og lys.

2. Ark reproduksjon. I dette tilfelle er arkene dannes nye skuddene har en rotstokk, som deretter separeres fra den overordnede, går til en egen drift på akvariet. Du trenger bare å trimme spissen, slik at anlegget blir gradvis øker i størrelse, betyr det ikke faller inn under den fordervelige for det utsettes for direkte sollys.

Det er nysgjerrig at ikke alle akvarierplanten er i stand til å reprodusere ganske ofte - alt avhenger bare av intensiteten av næringsmediet. Hvis du for eksempel vil mate rogolistnik multivitamin løsning, vil det øke hastigheten på den perioden av blomstring og tilknyttede enheter vil være nesten dobbelt så stor enn normalt blomst! Men for en slik radikal metoder kan påberopes bare når akvariet ble nylig kjøpt og trenger å skape et lag av planter.

Flytende planter kan ikke bare tjeneet utmerket alternativ til konvensjonell jord, men også la fisken legge egg direkte i en slik "grønn øy" - på grunn av at plantene stadig er i bevegelse, prøver andre fisk sjelden å ødelegge eggene til naboene sine.