Hvorfor kan katter rive deres øyne

Hvorfor kan katter rive deres øyneEierne av katter observerer noen ganger at dyrettårer i øynene. Den mest korrekte er å vise katten til veterinæren - han vil bidra til å forstå årsaken til en slik sykdom og om nødvendig foreskrive en behandling.

Hvorfor kan katter rive deres øyne

Bestem grunnen til at katten kommer fraøye tårer, og utnevne riktig behandling kan bare dyrelege. Men det bør huskes at hvis utslippet fra øynene er lite og for det meste skjer etter søvnen, kan det regnes som en fysiologisk norm. I slike tilfeller, ikke panikk. Ta vare på dyrehygiene - øynene kan vaskes med bomullslopper, fuktes i kokt vann ved romtemperatur eller ved bruk av spesielle dråper.

Når lakrimation observeres ofte og i storemengder, og katten prøver å gni øynene med sine poter, klemmer, sannsynligvis årsaken til tårer er sykdom. Nærmere bestemt vil det hjelpe veterinæren, så du trenger ikke å utsette det med et besøk.

Hovedårsakene til lakrimation hos katter og katter

Dyr kan rive øynene på grunn av infeksjoner -bakteriell, viral. På grunn av dem øker slimhinnen ofte, begynner konjunktivitene. For å finne ut mer nøyaktig årsaken til lakrimation, må du ta prøver. Hvis betennelse er bekreftet, vil legen anbefale antiinflammatoriske og antibakterielle stoffer.

Øyne kan bli vannet på grunn av allergi - fôr,på støv, pollen av planter, kjemiske preparater. Selv dyrets kappe kan fungere som et allergen hvis det henger over øynene dine. En annen grunn er ormer. De kan også provosere utseendet av sekreter fra øynene.

Ofte blir kattens øyne vannet ikke på grunn av sykdommer,men på grunn av mikro-traumer, riper, sand. Hvis hornhinnen er for dypt, kan du miste synet, så legen skal behandles umiddelbart.

Persiske og britiske katter og lacrimationkan oppstå fordi strukturen av deres lacrimal kanaler er ikke helt normal. Eiere bør være mer oppmerksomme på hygiene av kjæledyr, du kan vaske katten med øynene ved hjelp av spesielle våtservietter, kosmetikk til dyr.