Fragment: Arter

Fragment: ArterEn av de sjeldne og fantastiske dyrene på planeten Jorden er spydene. Disse er pattedyr av en skvadronskruer, utbredt i Cuba og Haiti.

Fragment: Arter

Fingertip refererer til insektslevende arterpattedyr. Dyret er representert av to arter: de cubanske og haitiske creches. Lengden på dyrets kropp er ca 30 cm, lengden på halen er 17-25 cm. Spalten har en langstrakt snute som ligner proboscis. Fargen på dyrets kropp er brun med rødaktig fargetone, det er representanter og svart farge. Spyttens vekt er ca. 1 kg. På lemmerne er det fem fingre med klør. Det er 40 skarpe tenner i munnen.

Fingre tilhører giftige dyr, deres gift ligner en slange. Disse dyrene dør ofte av sitt eget gift med biter av slektninger.

Inneholder slivers i tettsteder og fjellskoger påCuba og Haiti, derav navnet på fødselen. Dagen blir brukt i burger, og om natten går de ut for å lete etter mat. Disse dyrene liker å rive i bakken, og bruker for dette formål tassene og snuten. Deres mat inkluderer små øgler, carrion, frukt. Sprøyten kan angripe fjærfe, og bruker også hvirvelløse dyr til mat.

Det er ganske vanskelig å holde en skifer i fangenskap - de kan vise aggresjon og angripe en person.

Furespissmus leve opp til fem år. Avkom ta en eller to ganger i året, i et kull på ett til tre unger, og en ny kull vises ofte når den forrige er fremdeles bor sammen med sin mor.

Fiender av spissene er mongooses, hunder,rotter. Disse dyrene kan ikke unnslippe faren. På grunn av det lille antallet, langsom avl og farene ved spytten døde de praktisk talt ut og derfor ble de tatt inn i Røde boken.