York Chocolate Cat

York Chocolate CatI verden er det et stort antall felinesbergarter - noen av dem er kjent siden antikken, andre har dukket opp relativt nylig. De fleste raser er et resultat av et lengre oppdrag av oppdrettere, men det finnes også slike raser av katter som dukket opp helt ved et uhell. En av dem er York sjokoladekatten.

York Chocolate Cat

Et karakteristisk trekk ved denne rasen er en jevnsjokoladefargejakke (selv om det er tillatt og lilla skygge). Da det ikke er vanskelig å gjette fra tittelen, ble rasen avlet i byen New York, USA. Det skjedde i 1983, og ganske uventet. Amerikansk Chifari Janet, eieren purebred svart og hvit katt, og katten, funnet blant deres avkom kattunge (jente), en vakker sjokolade farge. Det viste seg blant forfedrene hennes bastard dyr var Siamese katter, som forklarer utseendet på en kattunge så uvanlig farge, sorte og hvite foreldre. Senere sjokolade katt dukket opp sine kattunger, blant dem igjen var det en kattunge sjokolade farge, denne gangen en gutt. Kvinnen bestemte seg for å redusere dem - og en ny ras av katter dukket opp.

Utseendet til York sjokoladekatten ligger nærtstandarder for sine Siamese forfedre. Vekt representanter for denne rasen er ca 4-6 kg. Hodet er av middels størrelse, rund form med en høy stående ører, avrundet ved spissene. Øyne oval golden-grønn farge. kattens legeme er langstrakt, med svake muskler. Halen er lang, med tykk pels. Ull er tykk, middels lengde.

York sjokoladekatter har en gjennomsnittlig levetid på rundt 14 år, mens de utmerker seg av sterk helse.

Karakteren av sjokoladekatten er ganske leken ogmens veldig snill. Representanter for denne rasen uttalt jaktinstinkt, som er manifestert i hennes oppførsel og spill, men disse kattene er absolutt ikke aggressiv, veldig hengiven med eierne og deres barn. I tillegg kommer de perfekt sammen med andre dyr i huset.

Omsorg for en york sjokoladekatt krever merforsiktig tilnærming. Halv lang ull trenger regelmessig kamme ut for ikke å miste sitt utseende, og som forurensing av katten må bades.

Rasen av York sjokoladekatt er ikke mye brukt i Russland, og er mest populær hjemme.