Hvordan blir rabies overført hos hunder?

Hvordan blir rabies overført hos hunder?En slik smittsom sykdom, som hundens rabies, er veldig farlig og uten vaksinasjon fører til døden. Det er forskjellige måter å overføre rabies til på hundene.

Hvordan blir rabies overført hos hunder?

Tegn på rabies

I begynnelsen av sykdommen er det endringer i atferdhund: han blir uvanlig hengiven, noen ganger tvert imot, for sjenert og våken, slutter å spise, smaken kan bli pervertert, begynner å spise noe som er uspiselig. Fra munnen strømmer spytt for fort, noen ganger oppkast oppstår. Denne tilstanden kan vare opptil 4 dager. I den andre perioden med rabies blir hunden nervøs, viser aggresjon, gnager på bakken og ulike objekter, prøver å unnslippe. Det er tilfeller av angrep på mennesker og andre dyr. Deretter oppstår kramper, som til slutt forekommer oftere og blir lengre. I denne fasen av rabies har hunden feber, ofte oppkast, strabismus, lammelse av ekstremiteter, svelg og strupehodet, underkjeven blir suspendert, spyttet strømmer kontinuerlig, bjeffingen blir dempet. Det varer i ca 3 dager. Den siste fasen av sykdommen inneholder følgende symptomer: vekten minker kraftig, bakbenet først, så begynner hele kroppen og forsiden, og døden snart. Denne fasen varer 2-4 dager.

Måter å infisere rabies fra hunder

Oftest overføres denne sykdommen gjennom en bitsyke dyr. Sammen med spytt av det infiserte dyret, infiserer et virus såret og forårsaker rabies. En gang i kroppen spres det gjennom nerveender, faller inn i dorsal og deretter hjernen. Det er fastslått at spytt av det infiserte dyret kan skjule dette viruset i seg selv når rabies selv ikke har kommet ennå, og hunden oppfører seg som vanlig. Infeksjon er mulig allerede noen dager før manifestasjonen av åpenbare symptomer på sykdommen og i noen tilfeller i to uker. Derfor ble personer og dyr som ble bitt av en hund som på den tiden ikke hadde tegn på rabies, fortsatt utsatt for infeksjon: de bør så snart som mulig slå seg for medisinsk hjelp og gjennomgå et behandlingsarbeid. Graden av fare for en bit avhenger av skadestedet: de er spesielt farlige steder der det er mange nerveender. Til en rask død kan det føre til en bit i hodet. Derfor utvikler hunder ofte denne sykdommen raskt: Vanligvis biter de hverandre i nærheten av hodet. Medics har etablert tilfeller når hunden rabies ble overført ikke bare gjennom en bit. Infeksjon kan oppstå selv om den syke hunden bare licket en ny ripe på kroppen til en person eller et annet dyr. Det er mulig at infeksjon også kan oppstå når anatomisering av en avdødes kropp fra denne sykdommen, kontakt med blod.