Er det skadelig for katter å ha egg?

Er det skadelig for katter å ha egg?Mat som har en gunstig effekt på menneskers helse, kan ikke alltid gå til katter. For kjæledyret ditt var sunt og levde lenge, er det svært viktig å velge riktig diett for ham.

Er det skadelig for katter å ha egg?

Egg til katter: kan

En katt er et rovdyr som må mateshovedsakelig protein mat. Men det er bevis på at fôring utelukkende med kjøtt alene kan føre til funksjonsfeil i fordøyelsessystemet og til og med kroniske lever- og nyresykdommer. Derfor er det svært viktig at produktene som sikrer inntak av proteiner i kroppen, er forskjellige. Noen eiere frykter at det er skadelig å mate kattene med egg. Imidlertid er de fleste veterinærer og oppdrettere av den oppfatning at det ikke bare er mulig, men til og med nødvendig, å introdusere dette produktet i dietten. Etter å ha gitt et egg til sin favoritt, gir eieren henne med en annen kilde til høyverdig protein, i tillegg til kjøtt og fisk. Proteiner, som er inneholdt i egget, absorberes nesten 100% og vil ikke skade en sunn katt. I tillegg egg er rike på vitaminer og mineraler. De inneholder fosfor, kalium, kalsium, natrium, magnesium og jern, som sikrer helsen til bein og ledd, samt stabiliteten i nervesystemet, karossens elastisitet, balansen mellom hormoner, syrer og alkalier og mye mer. Vitaminer inneholdt i ett egg er i stand til å fylle opp 1/3 av hverdagsbehovene til en voksen katt.

Egg til helse av ullen

Det mest verdifulle vitaminet, som i store mengderer tilstede i eggene, er biotin (vitamin H). Det påvirker direkte kattens pels tilstand. Feilfri hud og blanke tykt hår - de viktigste funksjonene i dyrets helse. Tørr, kjedelig og sprøtt hår, permanent molting, flass og kløe - alle disse er symptomer på mangel på biotina.Koshka får biotin hovedsakelig med mat, siden mengden av dette vitaminet er dannet av mikrofloraen i tarmen, er det utilstrekkelig. Kjøtt og kjøttprodukter inneholder svært lite biotin, så tillegg av egg i kjæledyret menyen er svært viktig. Spesielt for de dyrene som er matet med naturlig mat.

Hvordan gi katten egg

Både kylling og vaktelegg kan forårsakematintoleranse og allergiske reaksjoner. Derfor bør de innføres gradvis i dietten. For en voksen katt er normen 1-2 egg per uke. Du kan tilby dem til dyret, blandet med kjøtt, hytteost eller grønnsaker. Husk: Egg kan kun gis til kokte katter, da forbruket av dette produktet i sin råform kan forårsake salmonellose. For ikke å true dyret og hele familien, egg skal kokes i minst 4 minutter, dette vil tillate å sikre ødeleggelse av patogener.