Når å gi kattungen en tørr mat

Når å gi kattungen en tørr matTørr mat er veldig praktisk for eieren av dyret,fordi det ikke ødelegger og ikke krever ekstra matlaging. Men ikke alle "tørking" er egnet for fôring av små kattunger, slik at maten bare skal gis fra en viss alder.

Når å gi kattungen en tørr mat


Du trenger
  • - Spesielt melkpulver til kattunger;
  • - kefir;
  • - rent vann
  • - tørr mat til kattunger;
  • - finhakket kjøtt;
  • - hytteost.
instruksjon

1


Små kattunger (1-2 måneder) er uønskedeå være vant til den tørre maten. Men hvis eierne fortsatt bestemmer seg for å starte fôring fra dette produktet, må "tørking" først tilberedes. Mat bør fuktes i spesiell melk for lav-laktose kattunger (solgt i dyrebutikker), fettfattig kefir, kjøttkraft eller i vann. Den resulterende vasselen kan blandes med kjøttfôr (hakket kjøtt).

2


Mage og tarmer av små kattunger er veldig ømmeog følsom, så hard tørr mat kan føre til mikrotrauma av slimhinnen. Tørr mat trenger ikke bare å helles med varm væske, men vent til den absorberer det og svulmer. Etter det kan en gaffel skape en del av potetmos til en kattunge.

3


Til kattungen skiftet raskt til fast mat,En katt under amming skal mates samme mat som barnet skal overføres. I denne alderen, ikke gi kjæledyret bare tørr mat, du må bytte ut slik mat med finhakket kjøtt, fjærfe og fiskfileter.

4


Fra en og en halv måned, tørr mat tilKattungen fortynnes fortynnet med mindre væske og blander ikke det med mykere mat. Overgangen skal være glatt, tørr mat i ren form, uten å blande vannet med kattungen uten frykt, kan bare gis til tre måneder.

5


Ved en alder av to måneder må kattungen gå heltpå fast mat. På 2-3 måneder dannes kattunger smak preferanser, så vant til tørr mat av kjæledyr helst i denne alderen. På denne tiden kattungen er fortsatt liten mage, men de føler ikke metning, så kan ikke bestemme nøyaktig hvor mye de har, er det best å gi dem mat i små porsjoner til fire ganger om dagen. Husdyr som spiser tørr mat, trenger spesielt tilgang til rent vann.

6


På 3-6 måneder begynner kattungen å forandre tennene sine,så i denne perioden er tørr mat mest nyttig, det vil hjelpe midlertidige tenner å falle ut raskere og vil fremme utviklingen av tyggemuskulaturen. Sammen med tørrmat kan kattungen få kokt kylling, kjøtt, fisk og hytteost. I en kvalitet tørr mat er alle nødvendige vitaminer og mineraler, men hvis det ikke er hovedmat, kan du i tillegg gi kattungen spesielle vitamintilskudd.

7


6-12 måneder gamle kattunger fortsetter å vokse, men å matede er allerede mulige så vel som voksne dyr. Det bør bemerkes at det er uønsket å gi melk til kjæledyr i alle aldre, dette kan føre til fordøyelsessykdommer. Voksen dyr opptil et år bedre diversifisere maten, i stedet for å overføre umiddelbart og helt til tørk mat. Fôret selv skal være av høy kvalitet, helst velge et produkt designet spesielt for kattunger.