Hvorfor sover katten alltid?

Hvorfor sover katten alltid?Hjemmekatter er veldig søte skapninger: de leker og håner, og gir eierne en ekte glede. Som regel dekker denne typen aktiv oppførsel katten, slik at den blir tvunget til å fylle opp de brukte styrkene ved hjelp av langvarig søvn. Noen eiere er redde når deres kjæledyr sover hele dagen, og tror at katten er syk. Heldigvis viser dette ikke alltid å være sant!

En forlenget katt drøm er ganske naturlig!


instruksjon

1


Noen eiere av hjemmekatter på alvorer bekymret for oppførselen til sine kjæledyr. Det handler om overdreven varighet av søvnen. Faktisk bør det ikke være noen grunn til bekymring, siden katter naturlig bruker lejonens andel av sin tid i en drøm. Perioden med energispike i representanter for kattfamilien blir stadig erstattet av langvarig døsighet eller dyp søvn. Fra siden kan det virke som katten er ulykkelig. Hvis dette er tilfelle, vil det være andre symptomer som indikerer problemer med kjæledyrets helse: generell sløvhet i våkneperioden, nektet å spise, en tørr tut, etc. I dette tilfellet skal dyret bli vist hos dyrlægen.

2


Hvis symptomene ovenfor ikke gjør detblir observert, og katten etter å våkne våken og kraftig, spiser perfekt, spiller med eieren, så det kan ikke være grunn til bekymring. En forlenget kattes søvn er en ganske normal reaksjon av dyrets organisme til de konstante muskuløse belastningene han opplever i løpet av vakkeperioden. I tillegg kompenserer søvn for en betydelig økning i kroppstemperaturen hos katter under en bestemt fysisk aktivitet. Som du vet, har passiv hvile en gunstig effekt på kroppen, og katter her er ikke noe unntak! Tross alt, noen ganger for en dag kan dyret lide så mye frykt for at bare en sunn og sterk søvn vil hjelpe den å roe seg ned. Forresten, det anbefales ikke å vekke en katt, forstyrre hvilen.

3


Forskere hevder at representanter for familienKattdyr kan med rette bli kalt drømmemester. Faktum er at varigheten av søvnen er fra 16 til 18 timer om dagen! Det er interessant at i resten av katten kan like godt å dykke inn i en lys slummer. Ifølge forskere, er denne fenomenale evne til kontinuerlig søvn forklart veldig enkelt: en katt - en meget aktiv dyr, metabolismen av kroppen er svært rask, noe som tvinger dem til å bruke en stor mengde energi, som i sin tur må hele tiden fylle søvn. Det er hele forklaringen.

4


Fremgang fra det foregående,at en konstant og langvarig kattes søvn er et fullt forklarbart fenomen, som er naturlig for disse dyrene av naturen selv. Det er ikke nødvendig å vekke de katter i løpet av sin aktive søvn, fordi ikke fylle energi kan føre til irritasjon av dyret og resultere i en svært aggressiv oppførsel mot sin herre. Forskere som har studert atferds naturen av disse dyrene, lagt merke til at katter, som ikke gir regelmessig for å fylle opp sine styrker sunn søvn, begynner å lide av nerver. Dette fører igjen til en slags funksjonsfeil i kroppen. Så vær ikke overrasket: katter sover så mye som de trenger!