Tips 1: Hvordan gi petroleum gelé til katter

Tips 1: Hvordan gi petroleum gelé til katterKatter elsker å slikke kjolen og gjøreDette er ikke bare fordi de er veldig rene, men også for å kvitte seg med unødvendige lukter, kam håret og fjern underlaget unødvendig i varmt vær. Alt dette fører dessverre til inntrenging av ull i mage-tarmkanalen og som et resultat av fordøyelsessykdom. Hvis håret samler seg i magen, kan katten kvalme, men ullklumper i tarmen kan bli årsaken til forstoppelse og fordøyelsessykdommer. I dette tilfellet vil du hjelpe med petroleumjell. Men hvordan å gi den til en katt?

Hvordan gi petroleum gelé til katter


Du trenger
  • vaselinolje, sprøyte uten nåler, liten enema
instruksjon

1


Vaselin olje veldig bra slakk katter,Det påvirker ikke bare tarmens vegger, noe som forårsaker sammentrekninger, men også mykner avføringen massene. Så hvis kjæledyret ikke går på toalettet i flere dager, er det svak eller trøtt utseende, og hans buk hovne eller bare litt økt, er det bedre å bruke mineralolje. Beregn dosen sammen i en veterinær, da det nøyaktig kan bestemme legemiddelkravene for ditt tilfelle og dosen som tilsvarer kattens vekt. Du kan selv styre denne oppgaven. For katter som veier ca 5 kg, er det nødvendig med 4-5 kuber olje. Hvis du er redd, kan du lese fra et mindre antall og fokusere på resultatet. Spesial skade petrolatum vil ikke fordi det ikke er absorbert i tarmveggen, og har kun en lokal effekt.

2


Gi vaseline olje bør være om morgenen. Det er best å gjøre dette på tom mage, fordi etter å ha spist katten din fra denne prosedyren, kan det hakke seg. En enkelt dose er 4-5 kuber, avhengig av dyrets vekt. Trekk oljen inn i sprøyten uten nåler, hell sakte og forsiktig katten inn i munnen. Det er viktig å prøve å gjøre dette på en måte som ikke kommer på tungen. Det er bedre å helle medisinen litt sidelengs, slik at det umiddelbart tapper inn i halsen. Under prosedyren må katten aldri ligge ned. Hvis kvelden ikke går på toalettet, gi den en medisin igjen. Som regel, selv med sterk forstoppelse, er en dobbel dose nok. Hvis det etter dette ikke kommer tarmbevegelse, gjenta neste dag, gjenta alle manipulasjoner.

3


Ved alvorlig forstoppelse kan vaselin bligi i form av enema. I et vanlig eller veterinær apotek, kjøp den minste avlen. Selvfølgelig, for en katt vil det fortsatt være for stort, men siden kontakten vil være kort, et par ganger kan du og være tålmodig. Mye olje gjennom en enema bør ikke helles, for at den nødvendige effekten skal oppnås, er en liten mengde medisin nok.
Tips 2: Hva skal jeg gjøre hvis katten er sykKvalme og oppkast er vanligefenomen hos katter. Det kan oppstå hvis dyret spiser raskt og i store mengder, på grunn av inntak av ull og forskjellige urter, under graviditet og under transport i transport. Hvis kjæledyret ditt er oppkast etter hvert måltid, og etter at kjæledyret ser usunn ut, må du raskt se etter årsaken til problemet.

Hva skal jeg gjøre hvis katten er sykÅrsaker til oppkast hos katter

Den vanligste årsakenOppkast i katter er normalt hår. Dette skyldes det faktum at de hver dag lick deres ull og dermed renser den. Derfor er det ikke overraskende at klumper av ull kommer inn i kjæledyrets mage og begynner å irritere fordøyelseskanalen.
I dyrebutikken kan du kjøpe et middel forhindrer dannelsen av hårete klumper i magen og tarmene til katten. Hvis du oppdager at kjæledyret ditt ofte licker håret, bør du begynne å gi henne denne løsningen.
Den neste årsaken til oppkast hos katter er basert påhastighet å spise mat. Oftest forekommer det i tilfeller der eierne har to eller flere katter. Saken er at dyr kan konkurrere med hverandre og spise så mye mat som mulig, ikke bare i skålen, men også i den neste. I dette tilfellet må du mate dyrene i forskjellige rom. Den naturlige årsaken til oppkast i katter er å spise planter. Katter gjør dette for å spesielt fremkalle oppkastende reaksjon, rense kroppen din med oppkast.
Det er også mulig at pause mellom måltider er for stor for et dyr. For ikke å overbelaste kattens mage, mate det oftere, men i små porsjoner.
I tillegg kan kvalme og oppkast forårsake normaltur, fordi de fleste katter veldig raskt svinger i transport. For å unngå dette må du gi opp fôring før du går og gi en spesiell kur for bevegelsessykdom. Du kan kjøpe en slik medisin i et veterinær apotek. Uansett hvordan det høres rart, kan graviditet også forårsake en emetisk reaksjon. Som regel skjer det i tredje uke av en "interessant situasjon", når ulike hormonelle forandringer forekommer i kattens kropp. Men etter noen dager går oppkast. Tilstedeværelsen av ormer kan også forårsake kvalme i en katt. Hvis årsaken er dette, må du snarest gå til lege. Han vil gi råd til en spesiell medisin som vil hjelpe kjæledyret ditt.

Når presenterer kvalme og oppkast av en katt en fare?

Det skal huskes at oppkastet kan blifarlig for dyret. Derfor bør du umiddelbart konsultere en lege når: - katten ser trøtt og sløv etter oppkast - oppkastet har blod eller fremmedlegeme - katten er syk mer enn to ganger - oppkastet skjer uansett inntak av mat. Hvis det er en av disse symptomene, i nær fremtid, bære kjæledyret ditt til veterinæren. Legen trenger å beskrive tilstanden til dyret i detalj. For eksempel, hvor mange ganger om dagen blir katten syk, hvilken lukt, sammensetning og farge av oppkast, om dyret har en god appetitt, om det drikker vann. I tillegg må du forberede alle dokumentene om sykdommer påført av katten, og gjorde henne privivkah.Nuzhno alltid huske at liv, helse og dyrs velferd er i stor grad avhengig av verten. Derfor er det viktig å behandle kjæledyret nøye.

Tips 3: Hva å gjøre hvis maten er i feil halsHvis en person kvalt på mat, er dette nokEn farlig tilstand som kan føre til uopprettelige konsekvenser. Det er viktig å vite hva du skal gjøre hvis du har kvalt deg selv, og hvordan du kan hjelpe deg med dine kjære i denne situasjonen.

Hva å gjøre hvis maten er i feil halsMat kom inn i luftveiene: Dine handlinger

Kvelingen som oppstår i slike tilfeller,kan føre til tap av bevissthet. Og når en person "koble fra" og ikke gjenvinne bevissthet innen noen få minutter, kan blodet slutte å komme inn i hjernen og et dødelig utfall. Hvis du får et lite stykke mat i halsen, setter offeret seg som regel, uten hjelp utenfor. Husk at hoste er en normal reaksjon hvor kroppen prøver å skyve en fremmed gjenstand ut av luftrøret. Hvis du stikker, ta et rolig pust mens du renner ut, og pust deretter ut kraftig og bøy i midjen. Så det blir lettere for deg å rydde halsen. Du kan ikke slå på baksiden av noen som choked: et stykke som sitter fast i halsen, kan legge opp enda dypere og til slutt blokkere luftveiene. Men hvis en person fortsatt ikke kan rydde halsen eller et stort stykke mat helt etter 2-3 minutter, blokkerte han pusten, er det absolutt nødvendig å gjøre førstehjelp i denne situasjonen.

Heimlichs metode

Forstå at det er en umiddelbar trussel mot livet,Det er mulig ved utseendet til personen: sterkt rødt eller blått ansikt, kramper for å puste inn luft. I slike tilfeller må du ringe en ambulanse og å bruke teknikken Geymliha, oppkalt etter oppdageren av hans Doctor of Medicine fra SShA.Posledovatelnost handling: å nærme seg mannen bakfra og kvalte ham tulovische.Ruku låsen, knyttede, presset mot offerets magen (området mellom ribbene og navlen) med den side hvor stor palets.Vtoruyu hånd over fist og sette skarp trykk i retning av membranen presse den inn i zhivot.Pri albuer kraftig bøyning, tar seg ikke å komprimere offeret i brystcellene tki.V tilfelle behov, kan prosedyren gjentas flere ganger før endelig pusten vosstanovitsya.Esli person er bevisstløs: Lå offeret på et flatt underlag, møte opp og sitte overskrevs den i beder.Slozhit hendene på hverandre og sette dem i den menneskelige magen , like nedenfor solar spleteniya.Rezko press på magen mot mellomgulvet, mens skjev på ham hele telom.V om nødvendig, gjenta flere raz.Esli mat var ikke inkludert i halsen, da offeret kom til bevissthet, men kortpustethet og frokostblandinger l frelst, er det nødvendig å ty til medisinsk behandling: mulig fremmedlegeme forblir i luftrøret.
Tips 4: Hvordan gi medisiner til katter og katterEiere av katter og katter har noen gangerbryte hodet over hvordan du skal gi dem medisin og samtidig beskytte dyret mot alvorlig stress og deg selv - fra mange biter og riper. Men det er ganske mulig, hvis vi nærmer seg prosessen kompetent.

Hvordan gi medisiner til katter og katterFørst spør oppskriften for behandlingveterinær, hvordan du skal gi medisinen til dyret. Er det verdt å prøve å blande det med mat, kan det være pulverisert (hvis det er en tablett), når det gjelder flytende preparater - kan konsentrasjonen reduseres ved å tilsette vann eller annen væske. I enkelte tilfeller bør noen medisiner ikke blandes med produkter som inneholder fett, som rømme, melk, kjøtt. Med vermifuge, les nøye instruksjonene.

Hvis du trenger å gi katten en hel pille, men samtidigDu kan ikke blande det med mat, gjør det. Ta katten i armene dine, legg den på knærne slik at den blir presset til kroppen din med høyre side. Legg venstre hånd på kattens hode, slik at du bruker pekefingeren og tommelen til å ta tak i overkjeven. Klem forsiktig fingrene inn i dyrets munn på begge sider. Det er mest praktisk å gjøre dette umiddelbart bak fangene.

Katten reagerer med en refleks - den åpnesmunn og begynner å ta av. Det er nødvendig å holde den og med en fri høyre hånd sette tabletten på roten av tungen. Dekk kattens munn med hånden, hold kjeften din, ta tak i halsen så hun svelger.

Katten skal sitte eller stå under prosedyren. Så kveler hun ikke, vipper ikke hodet på ryggen, legger ikke på henne. Hvis det er en mulighet, ring for hjelp noen fra husstanden - en person vil beholde kjæledyret, den andre vil sette en tavle på roten av tungen. Så for en katt mindre sjanse til å spytte ut legemidlet.

Kapsler kan holde seg til himmelen og løse opp fraspytt. Til dette skjedde ikke, drypp skål vegetabilsk olje og rull den litt kapsel i den. Gelatinskall vil ikke bli skadet, men vil lette inntrengning av olje i spiserøret.

Hvis medisinen til katten slippes ut i form av et pulver,Du bør sørge for at den ikke holder fast i strupehodet og slim i munnen. For å gjøre dette kan du gjøre følgende: Legg et folieark på tallerkenen, legg et spor i midten og hell ut pulveret inn i det. Bland pulveret med vann til bekken er dannet. Ta en teskje ved håndtaket og flatt enden fra folien av denne våpen. Hold katten på samme måte som for pillen - åpne munnen og skriv inn en skje med en vassel.

Legemidlet i flytende form serveres mest bekvemt medbruker en sprøyte uten nål. Tippen injiseres til katten ved kinnet, hvorpå innholdet i sprøyten flyttes til munnhulen med et nøyaktig, jevnt trykk på stempelet. På samme tid må du nøye kontrollere at medisinen ikke kommer inn i luftveiene.