Tips 1: Hvordan beveger unicellulære celler?

Tips 1: Hvordan beveger unicellulære celler?Det er ca 70.000 forskjellige arterunicellular dyr. De lever i ferskvann og sjøvann, i jord, i kroppen til multikellulære dyr og til og med mennesker. Protozoerne kan flyttes ved hjelp av pseudopoder, flagella, cilia og andre tilpasninger.

Hvordan beveger unicellulære celler


instruksjon

1


Amoeb har mer enn 100 arter. De har alle en naken kropp, og de beveger seg ved hjelp av pseudopoder, som på grunn av pseudopodens eksterne likhet med plantens røtter, blir disse protozoer referert til som rotrøtter. Den semi-væske cytoplasma, som består av amoeba kroppen, beveger seg konstant, danner fremspring og letter bevegelsen av dyret.

2


Foraminifera, marine rhizomer, harkalkholdig skall. Lozhnozhnki stikker ut gjennom munnen og porer av skall i form av lange interlacing tråder. Skjell av døde dyr danner forekomster av marine bergarter og sedimenter.

3


Marine amoeba inkluderer også stråler, ellerradiolarians, som minner om små stjerner, stikkballer, snøflak og andre bisarre figurer. Disse unicellular svinger i vannsøylen. Skallene deres, som består av silisiumdioksyd, danner deretter store forekomster.

4


I forurenset vannkropp med stående vann lever,fôring på råtne blader, euglena green - flagellum. Det har en butt fremre ende av legemet og avsmalnende bakre og tette ytre lag av cytoplasma hjelper henne til å opprettholde en konstant form. Ved den fremre delen av kroppen er det et flagellum - en tynn filiform utvekst av cytoplasmaen. Roterende flagellum, euglena er skrudd i vannet og flyter helt fremover. Kroppen til den unicellulære endres ikke mye under bevegelse.

5


Det er interessant å merke seg hvordan Volvo-bilene beveger seg -koloni av flagellerte protozoer. Omtrent 1000 unicellular euglena-lignende grønne er samlet inn i en enkelt ballong, og utad to flagella stikker ut på hver av dem. Ved hjelp av disse flagellene ruller volvoixen i vannet.

6


Det er mer enn 7000 arter av infuzoria, menDen mest berømte av dem er infusoria-skoen. Alle har mange cilia på overflaten av kroppen, som de beveger seg i vannet og rake maten på - bakterier, små alger, unicellulære dyr. Alle infusorer er preget av nærvær av store og små kjerner.
Tips 2: Hvem er unicellular organismer?Den mest tallrike gruppen av levende vesener -de enkleste organismer. De er en enkelt celle med den nødvendige informasjonen for eksistens og reproduksjon. Unicellular organismer er de første levende organismer som dukket opp på jorden.

Hvem er unicellular organismer?
instruksjon

1


Mer enn 3,5 milliarder kroner. For mange år siden oppdaget de første levende organismer som bestod av en enkelt celle i havets dyp. Noen mener at sporer av encellede organismer kunne ha dukket opp på jorden ved hjelp av meteoritter som kommer fra romutvidelser. De fleste forskere er knyttet til livets opprinnelse med kjemiske reaksjoner som foregår i atmosfæren og havene.

2


Mer enn 30 tusen arter er unicellular. De er innbyggerne i saltvann, ferskvann og fuktig jord. Blant protozoer er mange parasitter som lever i menneskekroppen og dyrene.

3


En kropp som bare består av en celleer en holistisk organisme som har mikroskopiske dimensjoner, men i protozoiske klasser er det arter som kommer lengde på flere millimeter og til og med centimeter. Blant disse organismene skiller separate klasser seg, karakterisert ved visse egenskaper.

4


Unicellular med en ikke-permanent kroppsform på grunn avDen subtilitet av plasmamembranen refereres til klassen av coronas. Utbredelsen av cytoplasma danner de såkalte pseudopodene, hvorved rhizomet er i stand til å bevege seg. For disse protozoer er hovedhabitatet havet, men blant dem er det parasitter i menneskekroppen og dyrene.

5


Amoeba - stadig skiftende fargeløs formen klump som lever i ferskvann. Spoon-legs hjelper denne personen som bor i oser og på bladene av råtne planter å umulig strømme til et annet sted. Mat av amoeba er alger og bakterier, og de multipliserer, fordeler seg i to deler.

6


Strukturen av andre representanter for protozoer, infusorians, er mer komplisert. Cellen til disse organismer inneholder to kjerne som utfører forskjellige funksjoner, og cilia er bevegelsesmidlene.

7


Minnes om en slags elegante kvinners skoInfusoria-skoen har en konstant kroppsform, lever i grunt stående vann. Ligger i høyre rader, svinger mange cilia i bølget, og skoen beveger seg. Fôrer infusoria bakterier, unicellular alger, død organisk materiale (detritus). Cilia hjelper til med å få mat i munnen, som deretter beveger seg til svelget. Skoen kan være klumpete hvis den lever under gunstige forhold. Med aseksuell reproduksjon deler kroppen av infusoren seg halvt i tverrretningen, og datterenes individer begynner å utvikle seg på nytt. Men etter flere generasjoner vil en slik reproduksjon bli erstattet av en seksuell prosess som kalles konjugasjon.

8


Dekket av en elastisk kappe kropp av representanterklasse flagellates bestemmer sin form. Disse protozoer har en eller flere flagella og kjerner. Reproduksjon avhenger av typen unicellular organisme.

9


Euglena Green lever i stillestående ferskvannskropper. Hun svømmer fort, takket være den strømlinjeformede formen på kroppen sin. Det letter bevegelsen av en enkelt flagellum, som ligger foran den, skrudd i vannet. Denne enkle organismen spiser på en spesiell måte, noe som hjelper det å overleve under ulike eksistensforhold. De mest opplyste områdene, hvor klorofyllholdige kropps euglena er arrangert for gunstig fotosyntese, finnes ved hjelp av et lysfølsomt røde øye. Hvis euglena forblir i mørket i lang tid, blir klorofyll ødelagt. I slike tilfeller tjener organisk materiale som matvarehjelp. Forplantet ved å dele celler i lengderetningen i to deler. Hvis forholdene er tilgjengelige, er denne en-cellede skapningen i stand til å reprodusere hver 24. time.

10


Tilpasset til eksistensen av noenceller av menneskekroppen og dyrene, tilhører protozoan parasitter klassen sporophorer. Ofte i forhold til et varmt fuktig klima er det patogener av en alvorlig sykdom - malarial plasmodia. Endring av verter følger med livssyklusen til denne parasitten. Når du biter en malarial mygg, kan en person bli smittet av denne farlige sykdommen. Enteres i leveren celler plasmodia svært raskt multiplisere, så dukker opp i røde blodlegemer, hvor de multipliserer igjen. Å ødelegge vitale blodceller, parasitter fører til alvorlig sykdom.

11


De enkleste skapningene er svært varierte. For eksempel, blant dem som bor i havene i cornies, er det de som har skjult kropp i skjelettet. Det er også parasitære rhizomer. Disse inkluderer dysenteri amoeba, som ødelegger tarmslimhinnen.

12


Blant representantene til klassen flagellum myeparasitter. For eksempel kan lamblia forårsake leversykdom, tarm. For tiden er blant indbyggerne i de afrikanske tropene en sykdom forårsaket av trypanosom, som kommer inn i blodet gjennom tsetse-flytesalten. Denne sovesyke fører ofte til døden til en person.

13


Noen infusoria er også parasittiske organismer. Noen av deres arter tilpasser seg eksistensen i tarm eller mage av artiodaktyl-drøvtyggere, noe som forårsaker betennelse.