Katt med knust hale: et unntak eller en regel

Katt med knust hale: et unntak eller en regelUlike representanter for feline verden harindividuell lengde og haleform. Lengden fra sakrum til spissen kan variere fra 20 til 40 cm, som er 20-27 ryggvirvler. Perser raser har kortere haler, mens Maine Coon avler og østlige halen er en reell kilde til stolthet.

Katt med knust hale: et unntak eller en regel

Typer av deformasjon av halen

Deformeringen av halen kan være av flere typer,Ofte er det flammer, kinks og svinger. Ved det press påfølgende virvel av halen stiger over den forrige resultatet er et "gå opp stigen." Deformerte ryggvirvler varierer i størrelse og har avrundede kraya.Protivopolozhnym kink er en defekt i hvilken ryggvirvler er plassert "step down" .Izgib klart synlig for det blotte øye, synes det som om flere ryggvirvler "spretter" over den imaginære linje som går gjennom midten av ryggvirvlene fra basis til spissen av halen. Kroppene i hoppede vertebraer har ofte en kileform.

Hvorfor "halen" er ødelagt

Kattunger med deformasjon av halen kan vises ikull av både mongrel og fullblods katter. I stedet for en rett hale ser eierne på den bøyde, ødelagt flere steder eller hekta haler. Uavhengig av type deformasjon, lukker denne avviket permanent tilgang til avl og utstillinger. Fluffy kattunge kan være en stor kjæledyr, holde alle funksjonene i rasen, men dyret faller alltid inn i kategorien "bare hjemme" Det er lett å nekorrektsiya hale, som er uttrykt i den siste og nest siste vertebra som er tillatt i enkelte raser, men avl av dyr i en slik situasjon er ikke anbefalt . Veterinærer og oppdrettere sier at "unike" haler indikerer degenerasjon av rasen og er en alvorlig genetisk defekt. Når du dyrker slike dyr, risikerer du alle avkom, siden neste generasjon kan ha ikke bare en vridd hale, men også alvorlige ryggproblemer. ryggens kurvatur, - en direkte vei til medfødte sykdommer i indre organer, noe som resulterer i avkom vil nezhiznesposobnym.Tochnaya natur av disse genetiske abnormiteter er ikke klarlagt, men konvergerer på den antagelse at skylden for de nært beslektede kommunikasjon.

Hale som pass

Unntaket til den "svarte listen" er bergarterkatter, og for dem er deformasjon normen foreskrevet av standarden. I dyrenes verden er de kjent som Mekong eller Thai Bobtails. I representanter for denne rasen er hver hale unik og har bare sine iboende løkker, knep og bøyninger. Ikke alle av dem er synlige under kappen, men når de føler seg, blir tegnet av rasen åpenbart.