Tips 1: Hvilke matvarer er skadelig for katter?

Tips 1: Hvilke matvarer er skadelig for katter?En katt, selv om den er en av de mest populærekjæledyr, av natur er det fortsatt et kjøttetende rovdyr, fordøyelseskanalen som er laget for å behandle utelukkende kjøttprodukter. Derfor er mange andre produkter skadelige for katter, spesielt de som dyr mottar fra "menneskelige bordet".

Hvilke matvarer er skadelige for katter?

Noen eiere av katter med stolthetDe forteller sine venner om hva deres kjæledyr spise tomater, selv ikke med en god appetitt mistenker at disse kjøttfulle saftige grønnsaker kan forårsake uopprettelig skade deres firbente kjæledyr helse. Faktum er at i tomater, samt alle de andre planter av søtvier familien, inneholder et giftig alkaloid, kan forårsake alvorlig gastrointestinal smerte i katter. Den samme negative effekten på kjæledyrets kropp er gitt av rå poteter og potetskall. Skadelig for katter og nøtter, spesielt valnøtter. Disse produktene inneholder en stor mengde fosfor, hvorav et overskudd som i dyrene kan føre til skade på fordøyelsessystemet og nervesystemet. Belgfrukter, den mest vanlige av disse er ansett soya, bønner og erter, er det ikke fordøyes av katten, og den overdrevent forbruk av dem fører til oppblåsthet og fermentering i tarmen. Listen over produkter som er skadelige for katter inkluderer rå egg. De inneholder et spesielt enzym - avidin, akkumulering i kroppen som kan føre til mangel på vitamin B, og som en konsekvens, til problemer med hud og pels av katter. Egg av dårlig kvalitet og kan forårsake forurensning av dyret med salmonella. Spesielt farlig og giftig for katter, stoffer finnes i sjokolade og kakaopulver. Bruken av disse produktene av kjæledyret kan forårsake arytmi, rask hjertefrekvens, desorientering i rommet, oppkast, diaré. Overdreven mengder av disse stoffene, fanget i kattens kropp, kan føre til hjerteinfarkt. Ikke la kjæledyret fylle opp plater, kopper og krus fra bordet ditt. Selv etter at væskesausene er fortært av kjøtt, er katten i stand til mye forgiftning. Selvfølgelig vil et enkelt tilfelle av alkoholforbruk av dyr ikke føre til alvorlige langsiktige konsekvenser. Men gjentakelsen av situasjonen kan føre til forgiftning, skade på leveren og til og med døden til en katt. Det samme gjelder restene av kaffegrunn og te i krus. Som finnes i te og kaffe Koffein er et kraftig sentralstimulerende av hjernen og fysisk aktivitet, slik at det kan føre til hyperaktivitet og til og med sykdommer i nervesystemet og hjerte-systemer katt. Skadelig for katter og bein fra fisk, kylling og kjøtt, som kan bli sittende fast i halsen av et dyr og skrape esophagus. Beskjæring av fett kjøtt og svette, som noen eiere ofte spiser sine kjæledyr, fører til utvikling av katter av så alvorlig sykdom som pankreatitt. Meget skadelig for katter salt, som forbruket i store doser føre til elektrolyttubalanse, sukker, som bidrar til fremveksten av problemer med tenner, hår og anløpe overvekt, krydder, forårsaker mage, nyre og lever. Selv om kjæledyret ditt viser spesiell interesse og har en forkjærlighet for en fremmed mat for kroppen, unn deg ikke henne i dette. Så du beskytter ikke bare kjæledyret ditt mot utseendet på helseproblemer, men også forlenge livet.

Tips 2: Hva er den mest sunne maten til dyr?Når du starter et kjæledyr, duta på seg mye ansvar, inkludert å gi dem mat. Fra fôrkvaliteten avhenger ikke bare den riktige utviklingen av kjæledyret og dets helse, men også varigheten av livet. Men det er viktig å vite ikke bare hvilken mat som vil være nyttig for ham, men også hva som bør utelukkes fra kostholdet hans.

Hva er den mest nyttige maten til dyr?
instruksjon

1


For noe dyr, for både vilt ogDen som har blitt tammet tusenvis av år siden, vil maten som den spiser i naturlige forhold være mest nyttig. Det er viktig å observere ikke bare den riktige sammensetningen av dietten, men også å beregne mengden mat på en slik måte at dyret heller ikke sulter eller overeaters. Problemet med kjæledyr er ønsket om å elske eiere å skjemme bort dem med noe deilig. I dette tilfellet glemmer eierne helt at konseptet med denne velsmakende de og deres kjæledyr varierer radikalt. Som et resultat av en slik unormal spiseadferd, lider dyrets helse.

2


Som regel for de fleste kjæledyrDu kan kjøpe spesielle balansert matvarer av industriproduksjon. Hvis du ikke kan gi kjæledyret ditt er helt naturlig mat, kan det gis i kosten slik mat, men de må være bare noen av hans makt. Det er spesielt viktig at denne fôret er av høy kvalitet, og inneholder for eksempel ikke benmel og biprodukter, men naturlig kjøtt. I så fall, når du mate ham naturlig mat, den mest nyttige for ham, er det ønskelig å legge til det som kreves for sin riktig utvikling og helse av vitaminer, ta vare å overholde dosering. Dette er nødvendig, siden de fleste produkter dyrkes under kunstige forhold og innholdet av vitaminer i dem er noe redusert. Balansert naturlig mat i nødvendige og tilstrekkelige doser vil garantere helsen til kjæledyret ditt, og vil sikre maksimal levetid.

3


For å bevare helsen til kjæledyret ditt, skal dubør vite og ikke mate kjæledyr. De kan ikke få sjokolade, fordi det har en spennende effekt på nervesystemet og kardial aktivitet. Han var spesielt glad i en søt tann, en hund, som, hvis sjokoladen er spist ganske mye, det kan være oppkast, ødem, økt tørste, nervøs spenning, nedsatt hjerterytme, beslag og skjelvinger i hele kroppen.

4


For hunder og katter er druer skadelige, som i friskform, og i det tørre. Det påvirker funksjonene til nyrene, forstyrrer deres funksjon. Konsekvensene av overeating av rosiner eller druer er puffiness, sløvhet, hyppig vannlating, kvalme, til oppkast. Hvitløk og løk bør også være begrenset i kostholdet til kjæledyr, spesielt hunder og katter. Disse produktene skader røde blodlegemer og kan forårsake anemi, svakhet. Et tegn på overdose er urin, som har en rosa farge.

5


Dyr skal ikke gis sukker, heller ikkeSøtningsmiddel. Xylitol, for eksempel, øker produksjonen av insulin i kroppen og provoserer en reduksjon av sukkerinnholdet i dyrets blod. Hunder kan forårsake gulsot, diaré, tap av koordinasjon av bevegelse og appetitt. Ikke gi dyr og mat, tilberedt med bruk av gjær. I et dyr kan dette resultere i oppblåsthet, diaré, oppkast, totalt avslag på å spise, apati, kramper.