De vanligste sykdommene av høne høner

De vanligste sykdommene av høne hønerDe vanligste legghønsene ersykdommer som coccidiosis, ascoridose og tuberkulose. De vanligste årsakene til helseproblemer for fjærede kjæledyr er dårlig omsorg og dårlig fôring.

Legger høne

koksidiose

Kausjonsmidler av coccidiosisDe enkleste parasitter av coccidia, som i naturen er 9 arter. Distributører av denne sykdommen er rotter, mus, så vel som vill- og husdyr. Infeksjon oppstår når kyllinger bruke dem i mat dyrefôr, som er hjem til parazit.O at fuglen var infisert med koksidiose kan bli dømt av sin oppførsel. De syke fuglene, som regel, beveger seg med sine vinger ned, spiser veldig lite og er alltid på jakt etter et solfylt sted. Etter å ha funnet et slikt sted, er kyllingene, etter å ha blitt ruflet, det hele dagen lang. Denne sykdommen utvikler seg forholdsvis langsomt, men hvis venstre ubehandlede fugler, som til slutt kan det føre til total paralyse av vingene og lap.Samymi effektive legemidler for behandling av coccidiosis er "koktsidovit", "avatek" og "sakoks". Basert på det faktum at disse stoffene er mest effektive i kombinasjon med antibiotika, bør behandlingen av høner bare utføres under tilsyn av en erfaren veterinara.Dlya for å beskytte fugler mot coccidiose, bør først ta vare på renheten av huset, samt inventar, drikker og matetanker. Det er viktig å sørge for at det ikke finnes gnagere på gården, siden disse dyrene er infeksjonens viktigste bærere.

Askoridoz

Ascoridose er mest vanlig hos kyllinger ellerunge kyllinger. Spredningen av sykdommen er en stor parasitt nematode, som etter at den faller inn i en fugl med mat, bosetter seg i tarmen. Symptomer på ascoridose - redusert appetitt, utseende av sløvhet i bevegelse, en betydelig nedgang i veksten. Infiserte kyllinger gitte sykdom vanligvis bære meget redko.Askoridoz kyllinger som ble behandlet med en løsning av piperazin - 0,25 g per liter vann, for en voksen fugl - 0,5 g av den samme mengde vann. Den beste forebyggingen av sykdommen er å holde fjærfehuset, drikkeboller og matere rent.

tuberkulose

I motsetning til coccidiosis og ascoridose, tuberkuloseer en nesten uhelbredelig sykdom, som er svært vanskelig å diagnostisere i de tidlige stadier. Når hovedsymptomer på sykdommen (hudlesjoner og slimhinner i munn, så vel som utvikling av tumorer i leddene), sykdommen er ikke mottagelig lecheniyu.Tuberkulez farlig for mennesker, så syke fowl bør umiddelbart ballen, og brenne liket. I intet tilfelle bør du spise kjøtt fra en kylling som har blitt syk med tuberkulose.