Hepatitt hos katter: symptomer, behandling

Hepatitt hos katter: symptomer, behandlingEn av de vanskeligste diagnose sykdommenekatter er hepatitt. For det første påvirker sykdommen dyrets lever. Bestem tilstedeværelsen av hepatitt kan bare være basert på spesielle tester. En svært forsiktig eier kan imidlertid merke endringer i oppførselen til en katt.

Hepatitt hos katter

Symptomer på hepatitt hos katter

Det første symptomet på hepatitt er kattens svakhet. Dyret nekter mat, sover mye, dets bevegelser blir usikre, og du kan merke en mangel på koordinering. Det følger med slike svakheter, som regel, med kvalme og oppkast. Et karakteristisk tegn på hepatitt er den gule skyggen av slimhinnene. Katter kan noen ganger legge merke til slike endringer. For eksempel, hvis kjæledyret har en mørk frakkfarge eller en ikke-standard nyanse av tungen og munnen. Det er bergarter som er preget av nesten sorte slimhinner. Kjenne hepatitt for et slikt symptom kan bare være etter forsiktig og grundig undersøkelse av dyret. Tegn på hepatitt er også forbundet med endringer. Hosten dukker opp i katten, rales er tydelig hørbar, avføringen kan være ledsaget av blodig utslipp. Hvis slike symptomer er tilstede, har hepatitt utviklet seg til et alvorlig stadium. Veterinærens hjelp til kjæledyret er nødvendig selv i nærvær av ubetydelige manifestasjoner av brudd på helse.

Behandling av hepatitt

Hovedbetingelsen for vellykket behandling av hepatitt Bkatter skal følge en streng diett. Etter diagnostisering av denne sykdommen, anbefales ikke dyret å bli matet innen en dag. I løpet av denne perioden er det nødvendig å gi katten så mye væske som mulig. Og dersom kjæledyret nekter vann, injiseres det med våpen ved hjelp av en pipette. Etter en dag med strenge diett kan du gradvis fortsette fôring. Ikke umiddelbart gi et kjæledyr som er vanlig for ham mat. Noen dager i kostholdet bør være til stede buljonger, lette supper og frokostblandinger. Overholdelse av kostholdet ledsages av eliminering av samtidige sykdommer. Faktum er at hepatitt ofte skyldes matforgiftning eller helminths. Katten skal gis medisiner laget for å behandle slike sykdommer. Selvmedisinering i dette tilfellet er det bedre å ikke håndtere, og søke hjelp fra en veterinær. Hvis dyret ikke er fullstendig herdet, kan hepatitt ta en mer alvorlig form. Merk at innen ti dager etter påvisning av hepatitt symptomer, må du forsyne katten med så mye næringsstoffer og vitaminer som mulig. I dietten bør nødvendigvis være til stede grønnsaker og kjøtt. Hvis et dyr er vant til å bare spise tørr mat, er det nødvendig å begynne å mate fra hermetikk. Det er tilrådelig samtidig å gi preferanse til spesielle diettblandinger som ikke vil ha en betydelig belastning på fordøyelsessystemet og kattens lever.