Somiki korridorer: hvordan å bry seg

Somiki korridorer: hvordan å bry segFredelig, upretensiøs i omsorg, lettlever med noen ikke-aggressive arter av fisk, steinbitskorridorer blir ofte beboere av akvarietakvari nybegynnere og gleder sine eiere i mange år (gjennomsnittlig forventet levetid for denne arten med riktig omsorg er 6-10 år).

Somiki korridorer: hvordan å bry seg

Forberedelse av et fiskehus

For å sikre deres småkjæledyr komfortabel eksistens, passe akvarium fra femti liter. Spesiell oppmerksomhet når utstyret utrustes med akvariet før avgjørelse av korridorene bør gis til arrangementet av bunnen. Siden det i et naturlig miljø foretrekker steinbit å bosette seg i slam, må den dekkes av små (ikke mer enn 3 mm) sand. Må skjule - det vil passe små dekorative grotter, vrak eller låser, men du kan få av med foldet hånd hule av runde steiner eller ikke-akutte vanlige snags. I tillegg er disse steinene må utvides i bunnen av akvariet, siden steinbit er veldig glad i hvile, ligge på småstein. Akvarium planter kan plantes tettere, ikke glem å la åpne flere steder på bunnen - dette er en spisesal for rybok.Zhit fisk er bare i pakker på minst fem eller seks personer, med hver kvinne bør utgjøre to eller tre menn. Dette skyldes egenartene av deres reproduksjon. Hver hunnen legger på et tidspunkt bare 5-6 egg, bekymring for som ender etter adhesjon av egg til tankveggen på den rensede del rikelig smurt melk. Men disse clutcher det kan ta opp til seks for gyting og foretrekker å pare seg hver gang med en ny samtsom.Voda skal være myk, med nøytral pH, ingen saltinnhold. Den optimale temperaturen vil være 22-28 ° C, men om nødvendig kan steinbit tåle kortsiktige temperaturendringer fra 3 til 30 ° C. Disse bunnfisk som konstant lufting og ukentlig endring av vann opp til 20-30% av det totale som en obema.Tak bortsett fra gjelle, steinbit i dag mer og intestinal pust, vurdere den frie adgang av fisk til overflaten, hvor de vil bli hevet fra tid til annen.

mating

Hvis, i tillegg til korridorene,Akvariet til andre fisk som spiser på overflaten, må hele tiden sørge for at en del av maten faller til bunnen. Ellers kan steinbit dø av sult. Du kan mate dem med hjemmepreparater og med ferdige matvarer som selges i butikken. For å diversifisere dietten, bør tørr mat skiftes med levende eller frossen. Med glede, pattedyr spiser vegetative fôr. Selvforberedt levende eller vegetabilsk mat skal vaskes grundig for ikke å introdusere parasitter i akvariet.