Schnauzer: egenskaper av rasen

Schnauzer: egenskaper av rasenNavnet på rasen er oversatt fra tysk som "muzzle". Det er en snute med et rektangulært skjegg er et karakteristisk trekk ved denne rasen.

schnauzer bilder

opprinnelse Schnauzer raser

Til dags dato er det tre varianter av rasen: gigantisk, standard (medium) og dværgschnauzer.

Giant Schnauzer er blandetden belgiske hunden og den store danskeren, selv om det er en hypotese at det bare er en av varianter av den gjennomsnittlige schnauzeren. Disse hundene fortiden utryddet gnagere og bevoktet vogner med avlinger fra dem.

Forfedrene til den gjennomsnittlige (standard) schnauzerenukjent, fordi det er en ganske gammel rase. Standard schnauzere ble oftest brukt som gnagerfuglere og som assistenter på gårder. Dwarf schnauzer dukket opp på slutten av det nittende århundre som følge av selektiv utvelgelse.

Den mest populære i USA er en dverg variasjon, i Europa er det en gigantisk schnauzer.

Schnauzer - egenskaper hos rasen

Giant Schnauzers er stolte dyr. De er tilbøyelige til å lede, hardt, energisk og veldig muntert. Dværg- og midt-Schnauzer er litt masete og uberegnelige, men disse ufullkommenhetene er blokkert av deres all-tidkrevende kjærlighet til barn.

Schnauzers brukes ofte som vakthund. Også, Schnauzeren brukes som en følgesvenn, sport og servicehund.

Oppdrettsbeskrivelse

Langstrakt, faststøpt hode. Snute i form av en kile, rase. Rektangulær rygg i nesen, svarte lepper, ovalformede øyne. Beskårte ører står, uncropped - liten, direkte satt. En firkantet sak, en buet nakke, og gir deg en tøff innredning. Midtbrystdybde. Ryggen er kort, magen er litt valgt. Pote er buet, kattunge, liten. Halen er plantet høyt, på nivået av den tredje ryggvirvelen stoppes den. Hårdekket inneholder en tett kort underlag og et rett, langt tykt og grovt hår. Bunnen av nakke og hode, så vel som på innsiden av lårene pels trimmet maskin. Lengre og mykere ull på nesen er kuttet ut i form av et brag, skjegg og bart og på bena - i form av poler. Øyebrynene, bart og skjegg er mykere enn håret på stammen. Høyden ved withers dvergschnauzere nådd 35 cm, gjennomsnittlig Schnauzer - 50 cm, Riesenschnauzer -. 70 cm dverg schnauzer er 4-7 kg gjennomsnittlig Schnauzer - 15 kg, Riesenschnauzer - 30-40 kg.

Vedlikehold og pleie

Schnauzers trenger lange turer, disse hundene kan ikke låses opp. En gang i kvartalet må sknauzeren kuttes på frisøren.