Tips 1: Ras av katter: Bengal

Tips 1: Ras av katter: BengalKatter av Bengal rasen ble oppdrettet avkryssing av American Shorthair rase og miniatyr leopard. Bengal begynte å avle i 1963, og ble officielt registrert i det felinologiske samfunnet av TICA, de var bare to tiår senere.

Ras av katter: Bengal

utseende

Eksternt er bengalskatter som leoparder - medDen samme fargen, leopardgrace, en kraftig koffert og vilt øyne. Vekt av menn av Bengal rase når 7 kg, kvinner - 5 kg. Poten av disse dyrene er kraftige, kroppen er muskuløs og perfekt tilpasset jakt slik at katten raskt kan få fart, samt å klatre i trær. Halsen på Bengals er tykk, hodet er langstrakt, på nesen er mørke felger. Ørene er middels i størrelse, har en bred base, spissene er litt avrundede.

Ull og farge

Bengal katter har kort hår,det er en underjakke. I kattunger av denne rasen, vises naturlig farge i løpet av året, og før det er håret dekorert med fargesteder med uutslettelige konturer. Denne maskeringsfunksjonen i Bengal mottok fra sine vilde forfedre. Farge i katter av denne rasen er individuell, det er brune eller svarte punkter på en gul eller lysebrun bakgrunn. Det er også sølvfarger på en lys bakgrunn, lyse flekker som er skissert av en mørk disposisjon, og flekker av hvilken som helst farge på en hvit bakgrunn.

karakter

Representanter for bengalsken - dyrselvsikker, stolt, litt hemmelig. De er uavhengige, de liker ikke å adlyde, de respekterer en mester. Å heve slike dyr må være tålmodig og vise god vilje. Hvis det er små barn i familien, er det bedre å ikke kjøpe bengal - det er jo en tamkatt, men det har et villdyr.


Tips 2: Korthår av katterKorthårskatter er gode i at deres frakkkrever ikke spesiell forsiktighet. Den korte ullen danner ikke spoler, så det trenger ikke å bli kjedet ofte. En katt med kort kapp bør kjenes en eller to ganger i uken med en spesiell penselkamme med hyppige tenner.

European Shorthair catAbyssinian katt

Forfedre til den abyssiske katten anses å være villAfrikansk katt som bodde på Etiopias territorium. Abyssinki er veldig aktiv, nysgjerrig og sosial. De får det bra med hundene. Katter av den avisiske rasen har godt utviklet muskulatur.

Bengal katt

Denne eksotiske katten med en flekkfargeLeoparden er et resultat av å krysse en asiatisk leopardkatt med en rase innenlands. Denne hybriden bør ikke forveksles med de vilde bengalskatter som bor i regnskogen.

Britisk korthåret katt

Representanter for denne rasen er som plysj leker, fordi de har veldig tykk og delikat ull. De vanligste fargene i britisk rase: svart, gråblå, krem.

Devon Rex

Et karakteristisk trekk ved utseendet til Devon Rex- store ører og krøllete hår Katter av denne rasen for uvanlig utseende kalles ofte utenomjordiske. Whiskers av Devon Rex er også vridd i krøllete krøller. Devon-reks ekstremt sjelden forårsaker allergier hos mennesker utsatt for allergi mot dyrehår.

Cornish Rex

Cornish rex også bølgete ull, det er myktog tykk. Utad, de ligner Devonian Rex, men de har også noen forskjeller. Cornichi har mer langstrakte muzzles, og kroppen har langstrakte proporsjoner. Cornish Rex gir sjelden allergier.

European Shorthair cat

European Shorthair refererer til raserav naturlig opprinnelse. Det er, det er ikke en hybrid, avledet kunstig. Representanter for denne rasen er gode musefeller og rottefangere. De kan ikke være for tamme, men hvis de blir tatt opp og stadig kommuniserer med dem, så vil de være forpliktet til mesteren og lydige.

Orientalske katter

Representanter for den orientalske rasen har en slank kropp og en raffinert bein. De er veldig vennlige og liker å kommunisere med en person. Ha en lekfull disposisjon.

Russisk blå katt

For disse kattene er preget av myk plysj pels gråblå farge. Representanter for denne rasen krever ikke mye oppmerksomhet til seg selv og er ganske selvforsynte. De er også rolige og vennlige.

Skotsk brett

Representanter for denne rasen er preget av små ogører presset på hodet. Den tykke kappen holder seg til kroppen, den er elastisk og myk til berøring. Et karakteristisk trekk ved rasen - hvis en katt er interessert i noe, så kan den lett stå på bakbenene for å observere interessante hendelser. Skotske katter har et balansert temperament, men i ung alder er det veldig lekende.

Tips 3: Hvilken rase av katter er den dyresteKatter er de mest milde og kjærligekjæledyr. Fans av disse dyrene beundrer sin nåde, glatthet, nåde, og også leknemlighet og latterlige vaner. Noen av kattene kommer til eierne helt gratis, og for noen er det nødvendig å legge ut en betydelig sum penger.

Hvilken rase av katter er den dyresteBengal katt

Bengal katt ble oppdrettet i USA i 1980. Denne hybridrasen er et resultat av å krysse hemmelige og leopard asiatiske katter. Dens største fordel er en tykk og luksuriøs farge av leopardfarge. En voksen kan nå en vekt på 8 kg. Katter av denne rasen er sosialt, de krever konstant tilstedeværelse av en person. De adskiller sinn, aktivitet og ømhet, til og med til tross for deres ville røtter. Til et nytt miljø tilpasser de seg enkelt. Til tross for den imponerende størrelsen, liker bengalskatter å klatre på eierens skuldre. Også disse grasiøse kjæledyrene er ikke motstandsdyktige for å ta vannprosedyrer, og kan til og med komme til mesteren i dusjen eller på badet. Avhengig av kjønn og klasse, kan prisen på en Bengal katt variere fra 1000 til 4000 dollar.

Katt safari

Safari - en ganske sjelden rase av katter, erResultatet av en hybridkryssing av den sydamerikanske Geoffrey katten og en vanlig hjemmekatt. De første representanter for denne rasen ble trukket tilbake i 1970. Som regel kommer voksne personer til en vekt på 11 kg. Denne kjæledyrkatten kombinerer den luksuriøse fargen på Geoffrey-katten og den milde essensen av hjemmekatten. Naturen til disse dyrene er velvillig og balansert, de har utrolig intelligens og energi. Kostnaden for en katt safari kan nå 8000 dollar.

Kato av Kao-Mani rasen

Khao-mani-katter er av thailandsk opprinnelse oggammel stamtavle. Den første omtalen av disse dyrene går tilbake til 1350. I middelalderens Thailand kunne disse kattene bare tilhøre kongelige familier. De tok med seg rikdom, flaks og lang levetid til eierne. Disse dyrene har glatt snøhvit hår, uttrykksfulle øyne av blå eller gul. Prisen for disse kjæledyrene er $ 10 000 for en kattunge.

Cat chausi

Chauzy regnes som en av de rareste raser av katter. Den ble oppdrettet i 1960 i USA, ved hybridkryssing av marsh-lynxen og Abyssinian-katten. Vekten av en voksen kan nå 8 kg. Katter av denne rasen er slanke, har lange ben og kort hår. De er aktive og intelligente dyr, de liker ikke ensomhet. Kjøp en kattunge chauzy kan være for 8 000-10 000 dollar.

Savannah - den dyreste katten

Savannah er en hybrid av en hjemmekatt ogAfrikansk tjeneste. Det første prøven av dette dyret ble født i 1986. Disse er praktisk talt de største innenlandske kattene, deres vekt kan nå 15 kg. Et karakteristisk trekk ved katter av denne rasen er deres lange og slanke ben, langstrakt kropp, flekkfarge og høyt intelligensnivå. En katt av en savannekatt kan koste fra 4 til 22 tusen dollar.
Tips 4: Ras av katter: SavannahRasen av savannekatter viste seg relativtnylig - den første kattungen, som ble den første representanten for den største rasen av hjemmekatter i verden, ble født i 1986 i USA, Pennsylvania, fra den bengalske oppdretteren Judy Frank. Foreldre til kattungen var en siamese katt og en mannlig serval - en rovdyr fra familien av felines. Servala ble valgt ikke ved et uhell - disse dyrene er relativt lett å tåle og har høy intelligens. Men å holde dem er ganske problematisk. Savannas opprettholder også all villighetskattens verdighet, men de er mye lettere å vane til brettet, og generelt er det vanskelig med dem.

Kattraser: savanneutseende

Savannas har en slank, fleksibel kropp, lange poter,Spotted farge, som en leopard. Ullen er myk, ørene er store, og øynene har en ganske eksotisk form. Halen er fluffy, nakken er lang, veksten av denne rasen når 60 cm på tåken.

karakter

Savannas er veldig mobile og lekfulle, de arvetfra sin villfare, evnen til å gå langt og høyt, så vel som kjærligheten til vannprosedyrer. Så hvis du bestemmer deg for å ha et slikt kjæledyr, bør du ikke ha noen problemer med å bade. Savannaher er intelligente, nysgjerrige og trofaste. Mange eiere av disse dyrene bemerker at de i naturen er mer som hunder enn katter.

Vedlikehold av blod servala og kostnaden av katter

Grunnlaget for å krysse savannen er hjemmetkatt siameser, bengalsk, orientalsk rase og egyptisk Mau. Savannah, født i forskjellige generasjoner, tilordnes forskjellige betegnelser - fra F1 til F5. F1 betyr at kattungen er en direkte etterkommer av serval og huskatt, henholdsvis F2 er barnebarnet til tjeneren, F3 er barnebarnet etc.

Innholdet av servalblod i F1-generasjonener ca 65%, med hver etterfølgende generasjon faller denne verdien ned til 5% i F5. Dermed er de dyreste savannaene representanter for F1 og F2 generasjoner, og kostnaden varierer mellom 4 og 20 tusen dollar. Når det gjelder F3-F5, kan de kjøpes for 1-4 tusen dollar. Mann er billigere enn kvinner, siden de første fire generasjonene av menn ikke kan ha avkom og er uegnet til avl.


Tips 5: Hvordan velge en fullblodskattOppkjøp av fullblods katter er en viktig ogansvarlig skritt. På hvor grundig og gjennomtenkt din tilnærming til å velge kjæledyr vil være, avhenger av om oppholdet i ditt hjem er gledelig og ubekymret eller full av problemer og skuffelser.

Hvordan velge en fullblodskatt
instruksjon

1


Bestem for hvilket formål du kjøper en kattunge. Hvis du planlegger at kjæledyret ditt skal delta på utstillinger eller i avl, trenger du en kattunge show-class eller rase-klasse. De dyreste kattungene tilhører showklassen - de har en uklanderlig stamtavle, deres utseende oppfyller helt rasen. Katter av rasen klassen kan ikke delta i utstillinger på grunn av mindre uoverensstemmelser med standarden, men de er vant til å oppnå kvalitet avkom. Som et kjæledyr - det vil si for sjelen - det er bedre å få en kattunge pet-klasse - lite å samsvare med standard utseende, som regel, ikke er tydelig.

2


Nøye vurdere dine økonomiske evner -En fullblodskatt, spesielt oppkjøpt i barnehage, kan ikke være billig. Jo mer sjeldne og fasjonable rasen er, desto mer må det betale for kattungen. I tillegg avhenger kostnaden av klassen av det oppkjøpte dyret, sjeldenhetens farge, samsvar med rasenivåene. Hvis en kattunge av thailandsk eller britisk shorthair rase kan kjøpes for en relativt liten mengde penger, starter prisen på Bengal katter eller maine coons fra titusenvis av rubler.

3


Bestem hvilken type kattunge du vil haå ta. Prøv å finne så mye informasjon om det som mulig - det er viktig å vite hvor vanskelig det er å ta vare på en representant for rasen, om utviklingen av genetisk bestemte sykdommer er mulig.

4


En stamtavle katt bør ikke kjøpes med hender hvisNår du er usikker på selger, ellers er det sannsynlig å kjøpe dyr, akkurat som en representant for rasen og hva som skjer med ukjente foreldre. Udokumenterte selge kattunger fra uplanlagt eller mislykket parring, ikke viser og avl prospekter, i tillegg kan skruppelløs eier spare på nødvendige vaksinasjoner og selge en kattunge med en alvorlig sykdom eller ubehag i hverdagen vaner - for eksempel ikke vant til skuffen.

5


Eiere av barnehager, ta vare på sine egneOmdømme, selg kattunger bare med de nødvendige dokumentene (stamtavle eller kattungenes kort, et veterinærpass med merkene om vaksinasjoner). Plukk opp en kattunge bare etter å ha nådd en viss alder - vanligvis kattunger gis til tre måneder, men dyr showet klassen kan overføre til den nye eieren så tidlig som ti måneders alder, når det er bekreftet tilstedeværelsen av utstillingsmuligheter. Også rasekatt kattunge kjøpt fra en barnehage vil være vant til skuffen og skrape innlegg, og noen ganger eierne ta over og omsorg for dyr kastrering, ikke skal brukes i avl eller deltakelse i utstillinger.

6


Sørg for å "bli kjent" med den valgte kattungenpersonlig vurdere forholdene der den inneholder oppdretter. Hvis dyret har nådd riktig alder, er det mest sannsynlig at det vil være mulig å plukke opp det med en gang, men hvis kattungen fortsatt er liten, vil det være nødvendig å sette inn et innskudd og vente litt tid. Setter pris på utseendet på babyen - skinnende pels, klare øyne, ingen synlige feil indikerer god helse.