Tips 1: Ras av katter: burmesisk

Tips 1: Ras av katter: burmesiskBurmesisk katt eller hellig Burma-raseLanghårte katter fargefargepunkt, som ifølge legenden kommer fra Burma. Ikke forveksle den burmesiske katten med burmesisk, som refererer til korthårede. Den hellige burmesiske kan gjenkjennes av sin uvanlige farge, som fikk det burmesiske navnet på rasen. Når fargepiktsfarge for den hellige burmese er preget av tilstedeværelsen av hvite "hansker" og "tøfler" på pote.

Ras av katter: burmesisk

utseende

Den hellige Burma er av middels størrelse, litenhode, ben med karakteristiske "hansker" og "tøfler". Vekten av kvinner av denne rasen varierer i gjennomsnitt mellom 3,5 og 4 kg, og menn når 8 kg. I andre raser kan "hanskene" på pote være ujevn, men dette gjelder ikke for den burmesiske katten. De har mer ensartet farge, jo bedre.

Ull og farge

For langhårede burmesiske katter er det bareen slags farge - det såkalte fargepunktet. Det er imidlertid mange farger. Det er blå, lilla, rød, krem, sjokolade og mange andre. Forresten blir kattungerne til den hellige Burma født helt hvit, og senere begynner de å mørkne.

karakter

Representanter for den burmesiske rasen er sosialt,er kjærlig. De er også lydige, milde, rolige og intelligente. Mind, disse kattene er også tydeligvis ikke berøvet. Birmanka gir sine eiere kjærlighet og hengivenhet og trenger en gjensidig kjærlighet. Gjester er velkommen av disse kattene uten frykt, dessuten, selv med nysgjerrighet, sirkler rundt og ser på nybegynnere. Den hellige birmaen er ikke for mobil, foretrekker å sitte et eller annet sted på sofaen eller på fanget av eieren. Men hvis en katt har et humør, kan det også spille for eksempel å løpe etter en rustling wrapper på en tråd. Katter av denne rasen gir sjelden en stemme, og deres meowing virker mer som en due's cooing.


Tips 2: Ras av katter: Asiatisk TabbyDen asiatiske tabbyen, til tross for navnet hans, vari Europa, eller heller i Storbritannia. Katter av denne rasen tilhører gruppen av asiatiske korthårede. Den asiatiske rasen av tabbyfarger er ikke så vanlig i verden. For eksempel, i Russland er katter som tilhører det sjeldne. Denne rasen dukket opp som et resultat av å krysse burmesiske katter og persiske chinchillaer, senere begynte den første å krysse med abyssinere.

Ras av katter: Asiatisk tabbyfunksjonen

Asiatisk tabby har en sterk kroppsbygning,De har en gjennomsnittlig størrelse, de har en kraftig avrundet thorax, ovale pote som ser grasiøs nok ut. Halen av den asiatiske rette, avsmalnende til den ovale spissen, har en gjennomsnittlig lengde. Ører store, vidt plantet, litt tilbøyelig fremover. Deres ytre konturer fortsetter konturene på toppen av ansiktsdelen av dyrets hode. Øyene til den asiatiske tabbyen er store, i stor utstrekning. På øvre øyelokk er skjemaet orientalsk, og i den nedre enden. Fargetonen varierer fra gul til gul.

Ull og farge

Katter av asiatisk rase er av typenkorthåret burmesisk type. Ullen er tynn, skinnende, underjakke er praktisk talt ikke-eksisterende. Denne rasen inneholder en rekke varianter med heterogen fargestoffer. De grunnleggende fargene: blå, lilla, svart, sjokolade, aprikos, karamell, krem, rød. Tilgjengelig standard, sølvfarger og tilsvarende burmesiske. Representanter for denne rasen møter også tiger, skildpadder og spottede farger.

karakter

Typiske representanter for den asiatiske tabby-rasenha en vennlig karakter. De er også ganske smarte og intelligente, bevegelige, lekfulle, så det er aldri for mange leker for disse furrige kjæledyrene.Tips 3: Hvordan velge en kattunge av ragdollavl når du kjøperRagdoll - en rase innenlandske katter, dukket oppTakket være innsatsen fra den berømte amerikanske oppdretter Anne Baker. Den inneholder funksjonene i burmesiske, persiske og angorotyper, men, i motsetning til alle andre katter, preges av eksepsjonell klage.

Hvordan velge en kattunge av ragdoll rase når du kjøperHva du trenger å vite om rasen

Ragdoll (Eng. Ragdoll-ragdukke) - en rase halvhårede katter, oppdrettet i 60-tallet i forrige århundre i USA. Ragdolls har fått sitt uvanlige navn på grunn av genmutasjon, som følge av at muskeltonen minker. På grunn av dette er de ekstremt fleksible og myke til berøring, men de bør behandles med forsiktighet: i motsetning til andre katter, kan de ikke lande på føttene, og selv fallende fra sofaen er fulle av alvorlige skader for dem. På grunn av deres fysiske egenskaper er regdoller aldri aggressive, tvert imot - de mestere som de er helt avhengige av, er for dem sentrum av universet, og det er neppe mulig å finne noe mer klagende og hengivne katter. Ragdoller krever konstant omsorg, men de er ikke lunefull og veldig phlegmatic. De følger godt med andre dyr, og når de manifesterer aggresjon, bare gå bort og ikke bli involvert i en kamp. Representanter for denne rasen foretrekker å snakke med folk. De har høy intelligens, raskt vant til skuffen og forstår helt menneskelig tale.

Hvordan velge en ekte ragdoll

Når du velger kattunger, er ragdollraser ekstremt viktigehusk at de alle kommer inn i verden helt hvit, og den sanne fargen på katten vil manifestere bare i en alder av to. I nyfødte øyne åpnet bare to uker, dieperioden varer også ganske lenge, og ta barna fra katter tidlig stoit.Ochen ofte en representant for Ragdoll gi dem en nær slektning - burmesisk. Årsaken til dette er en lignende farge med mørke merker. I mellomtiden standard ragdoll ganske strenge: er sitt særpreg, sammen med fredselskende natur mettet blå brede liggende øyne, en kileformet snute med chubby cheeks og hake gjennomsnitt, avrundet ører (noen ganger med børster), lang muskuløs kropp med en lang hale litt skjerpet. Til tross for noe stumpiness og muskulatur, blir muskeltonen i disse kattene alltid senket. Av og store, for å skille dette ragdoll, bare ta det på ruki.Variantov er det bare tre farger: farge-punkt (standard), forplantes (med hvite "sokker", hake og bryst) og bicolor (bicolor). Hver av fargene kan være en av fire varianter: "sio", blå, lilla eller sjokolade.
Tips 4: Den hellige burmesiske katten er utførelsen av eleganse og skjønnhetHellige burmesiske er fantastiske dyr. Affable og hengiven, vil disse kattene bli ikke bare kjæledyr, men sanne firbenet venner. Og deres skjønnhet kan passe legender. La oss bli kjent med denne fantastiske rasen.

Den hellige burmesiske katten er utførelsen av eleganse og skjønnhetDenne rasen, i henhold til den offisielle versjonen,dukket opp tidlig på 20-tallet ved å krysse persiske og siamesiske katter. Og jeg må si, hun tok alt det beste fra sine foreldre, fra "perserne" - pels lengde, og fra "Siamese" - farge og vakre blå glaza.Okras i burmesisk slag. Den gylne fargen på kroppen kompletteres med en karakteristisk "maske" på nesen og hvite "hansker" på pote. Kattunger er for det meste født veldig lett, men etter hvert som de blir eldre blir de farge. Den burmesiske ull er halvlange og silkeaktig. Omsorg for henne er ikke så vanskelig, men ikke forsøm den vanlige kammen ut for å unngå grovhet. Hellige burmesiske katter er preget av rolig og fleksibel natur. De kan dristig starte i en familie der det er barn, fordi den burmesiske ikke vil fornærme barna uten en grunn. Disse dyrene viser sjelden deres utilfredshet. I tillegg er de utmerkede hengivenhet til sine mestere. Hvis du plutselig bestemmer deg for å gjøre huset mer av et kjæledyr, vil den burmesiske ikke bli fornærmet og vil trolig reagere på det nye medlemmet av familien blagosklonno.Itak, hvis du tenker på hva katten rasen å velge, ta hensyn til de hellige burmesisk. Disse dyrene er virkelig verdig oppmerksomhet.