Funksjoner av Maine Coon Care

Funksjoner av Maine Coon CareMaine Coon er en av de mest populære raser av katter i verden.Russland. Den ble oppdrettet for mer enn 100 år siden i den amerikanske staten Maine. Maine Coon katter har imponerende størrelse og uvanlig langt hår, noe som krever spesiell omsorg. Til dags dato finnes det en rekke anbefalinger for omsorg for katter av denne rasen.

Maine Coon

Maine Coon hunder er forskjellige originaleutseende og overraskende fredelig natur. Deres vekt kan nå 15 kilo, og lengden på ullen - 10-15 cm for et så stort dyr krever spesiell forsiktighet. Derfor, hvis du likevel bestemte deg for å skaffe en kattunge av Maine Coon rasen, bør du vite de grunnleggende reglene for å holde den i leiligheten.

Maine Coon innhold

Først av alt er det nødvendig å organisere et dyrbalansert ernæring. Hovedkyllediet skal inneholde så mange vitaminer, mineraler og andre mikronæringsstoffer som mulig. For dette formålet kan du kjøpe for et dyr spesiell tørr mat (fortrinnsvis en premie) eller lage din egen mat, bruke naturlig kjøtt produkty.Iz grunn av sin imponerende størrelse Maine Coon vil spise mye mer mat enn andre katter porod.Soderzhat Maine Coon Det anbefales i store leiligheter at dyret skal føles fri og ikke begrenses i bevegelse.

Dyreomsorg: combing

Når det gjelder å omsorg for Maine Coons, spesiellDet bør legges vekt på å kaste disse kattene. Maine Coon ull er veldig lang, men det er lettere å ta vare på det enn det kan virke ved første øyekast. For å kamma ut dyret trenger du 1-2 ganger i uken med spesielle kammer for ull og underjakke. Maksimal lengde på hoved-coon ulldekselet faller på siden av dyret. I denne sonen skal de mest dannede spiraler og derfor kaste dem være mer flittige. Det er også nødvendig å kjekke ut manen og trussene "Maine Coons" nøye. Kombinere Maine Coons er bedre i flere stadier: først halen, så sidene og ryggen, deretter brystet og trussene, og først etter det er den mest vanskelig å nå saken magen. Halen må bli kjedet veldig forsiktig, for ikke å skade håret, fordi ullen i dette området vokser sakte.

bading

Maine Coons, som andre katter, trenger ikkeofte å bade. Men hvis dyret er veldig skittent eller du forbereder det til utstillingen, kan du ikke gjøre uten denne prosedyren. Først får du en spesiell sjampo til Maine Coons i dyrebutikken. Fukt dyrets hår og bruk sjampo til hudhårdekket. Hvis sjampoen er for konsentrert, fortynn den med vann før påføring. Gni sjampoen til tykt skum oppstår. Det skal være jevnt fordelt over hele frakken. Skyll deretter grundig med varmt vann, unngå kontakt med øynene og ørene til dyret. Vanntemperaturen for å bade Maine Coons bør ikke overstige 38 ° C. Etter at du har badet, sørg for at dyret er i et varmt rom og ikke kommer i utkast.

Pleie av øyne og ører

Hvis Maine Coon øyne blir sur, skylle demvanlig svart te eller kamille te. I løpet av få dager vil slimet i hjørnene av kattens øyne slutte å samle seg. Ellers bør dyret bli vist til veterinæren. Ikke glem å tørke Maine Coon ørene fra svovelet som akkumuleres i dem. Gjør det bedre med en bomullspinne, tidligere fuktet med miramistin. Under denne prosedyren, vær ekstremt forsiktig så du ikke ødelegger dyrets øret.

Ta vare på tennene

Du kan rense hovedkulen med en katttannkrem (solgt i store dyrebutikker) og barns tannbørste. Sprekk kattens lepper med den ene hånden, og den andre, børste tennene og massere tannkjøttet. Pass på at kjæledyrets diett inneholder stiv mat. De vil også bidra til å rense tennene til dyret. Med samme formål i dyrebutikken kan du kjøpe en spesiell plast tyggegummi for katter.