Tips 1: Hvordan velge en katt

Tips 1: Hvordan velge en kattValget av en katt er ikke lett - det er praktisket nytt familiemedlem, et nytt barn. Og sannsynligvis er det viktigste at du har en katt eller en katt som skjedde å elske ved første blikk. I dette tilfellet vil du helt ubetinget akseptere dyret i huset, og du vil elske det, til tross for eventuelle vanskeligheter.

Hvordan velge en katt


instruksjon

1


Først bestemmer du for kattrasen. Tross alt er dyrets temperament avhengig av rasen, og spesifikasjonene av dens utvikling og innhold. Det er raser av katter som krever mye oppmerksomhet (Abyssinian), det er uavhengig og uavhengig (britisk).

2


Det er katter som ikke tolererer ensomhet. Hvis du er på jobb hele dagen, vil katten bli veldig kjedelig. I dette tilfellet er det rimelig å ta to dyr fra samme kull.

3


Det er dyr som ikke følger godt med små barn. Tenk om det vil være behagelig for katten og om det er trygt for barnet.

4


Beslut på dyrets kjønn. Hvis du ikke kommer til å avle katter, så skal dyret i alle fall steriliseres eller renses. Ved dette vil du redde deg selv og ham fra unødvendige problemer og plager.

5


Etter at du har bestemt deg for rasen, må dufinn en oppdrett av slike katter. Disse fullblodse kattunger sitter hjemme hos en kattemor, og selges ikke på fjærmarkedet. Hvis du ikke ønsker å få et bevisst sykt dyr, velg velg en barnehage, sjekk alle sertifikatene og stamtavlene til dyret. I barnehagen bør være ren, en bestemt kattens lukt bør være til stede minimalt. Og det spiller ingen rolle om det er et barnehage i leiligheten eller utenfor byen.

6


Vær oppmerksom på morkatten. Det skal være sunt - det kan bestemmes av tilstanden til kappen, øynene, generelt inntrykk. Hvis dyret er sjenert, ubehagelig, åpenbart syk - det kan snakke om dårlig omsorg og hyppig fødsel av en katt. Følgelig kan kattunger fra en slik mor ikke skryte av god helse.

7


Når du velger en kattunge, se på temperamentet hans. Ideelt sett bør den være mobil, ikke vær redd for andres folk, lek aktivt med brødrene og søstrene dine. Se om øynene hans viner, hvis pelsen glitter. Pass på å spørre oppdretteren hva han mater kattungen. På dietten kan du forstå hvordan dyret ble holdt og om det vil ha skjulte helseproblemer.

8


En kattunge kan tas fra en mor i alderenmindre enn 2 måneder etter vaksinasjoner. Oppdretteren bør fortelle deg i detalj om ernæringen som kattungen er vant til. Hevder at den første dagen i det nye huset vil være et stort stress for babyen. På forhånd kjøper boller, nødvendig mat, et brett med fyllstoff, leker.

9


Det er ikke nødvendig å ta en kattunge inn i huset, det er mangevoksne katter som har behov for kjære eiere. Hvis du ikke er interessert i kattenes alder, rasen og opprinnelsen, kan du ta katten ut av såkalte overeksponeringer. På overeksponerte levende katter hentet av frivillige på gaten, fanget i en vanskelig livssituasjon (eiers død, avslaget av ulike grunner).

10


Det skjer ofte at slike katterbli de mest trofaste og takknemlige for sine mestere. Ja, med en voksen katt i begynnelsen av tilpasningsproblemer vil ikke være mindre enn med en kattunge. Men det er også positive: gardinene på voksne dyr vil ikke henge, toalett og kattunger er vant til. Og det største plusset er at slike katter og kattunger distribueres helt gratis. Mens prisen på stamtavle katter starter fra 15 tusen og kan nå opp til 60.
Tips 2: Hvordan velge en orientalsk kattOrientals er virkelig fantastiske katter mednydelig slank og muskuløs kropp, med en uvanlig snute og store følsomme ører. Men skjønnhet og opprinnelige utseende av disse kattene er bare et tillegg til deres bemerkelsesverdige karakter.

Hvordan velge en orientalsk katt
instruksjon

1


Bestem på forhånd om du vil representere dinen katt på utstillinger for å få titler og videre avl dyre og lovende kattunger. Hvis ikke, velg en billig kattunge eller en ung katt for sterilisering / kastrering. Så du vil spare penger, og kjæledyret vil ikke plage deg med sin tørst etter kjærlighetsopplevelser. Hvis du planlegger å delta på utstillinger og selge kattunger, trenger du en fullblods kattunge eller showklasse.

2


Ikke kjøp orientalsken kattunge hvis alder ikke har nådd tre måneder, uansett hvor hardt eierne prøvde å selge den til deg så snart som mulig. kattunge immunitet utvikler seg i de tre første månedene av livet, og er ikke anbefalt å ta det fra moren på dette tidspunktet. I tillegg lærer moren katten hennes baby feline visdom, så hvis du trenger en smart og godt mannered kattunge, bare vent litt.

3


Når du velger en orientalsk kattunge, se på foreldrene sine. Det er ikke overflødig å be om dokumenter fra mor og far til babyen, for å se på stamtavler og titler.

4


Vær oppmerksom på kattens utseende. Eksemplarisk Oriental bør ha kileformet hode med en karakteristisk rett profil, lang hals, elegant og slank kropp, lange bein sterke. Vær særlig oppmerksom på orientalens øyne og ører. Ørene skal være veldig store, og øynene - vidt plantet. I orientalske katter er øynene skrå, men ikke runde. Eventuelle alvorlige avvik fra normen vil bli et hinder for å skaffe titler på utstillinger, og dette er viktig å huske.

5


Velg aldri en kattunge fra et bilde -bedre bli kjent med ham personlig. Vurdere dens natur og vaner, for å avgjøre om det passer deg eller ikke. I alle fall er det verdt å huske at orientalske katter er veldig knyttet til sine mestere, elsker oppriktig og forsiktig og tolererer ikke ensomhet. Hvis du planlegger å forlate kjæledyret lenge og ofte i lang tid, så er det sannsynligvis verdt ventetiden å kjøpe.
Tips 3: Hvordan velge en Thai kattThai katter er veldig intelligente, omgjengelige, hengiven ogabsolutt ikke aggressiv. Thai katter er ofte forveksles med Siamese, men faktisk er det en helt annen art, som hver har sine egne standarder.

Hvordan velge en Thai katt
instruksjon

1


Før du velger en kattunge, tenk,om du planlegger å delta med kjæledyret ditt i utstillinger. Hvis du bare trenger en trofast, hengiven og vakker katt som vil bli en god venn for deg, bør overholdelse av rasenivåene ikke forstyrre deg. Hvis utstillingen karriere av kjæledyret spenner deg, og du vil at han skal delta i avl, må du være spesielt oppmerksom på utseendet hans.

2


Møt kattungen og se på den,å trekke konklusjoner om hans karakter og atferdsegenskaper. De fleste av de fullblodse Thai kattunger med god stamtavle er bemerkelsesverdige i karakter og stabil psyke, slik at foreldrene til babyen også bør være oppmerksom. Forresten, husk at katter ofte ikke liker skarpe og sterke lukter, så bruk parfyme, deodoranter, å besøke en kattunge, anbefales ikke. Ellers kan du forårsake utilfredshet med babyen.

3


Nøye inspisere fremtiden kjæledyret,sørg for at den overholder rasenivåene. En thailandsk kattunge skal ha en avrundet nese med en sterk hake, med store mellomrom av øre av middels størrelse, runde, skråstilte øyne. Kroppen skal være tett, med et bredt bryst. Thai kattunger har relativt små, runde, mellomstore poter. Halen skal være tykk i bunnen, ikke for lang, men ikke for kort.

4


Pass på å se om kattungen er eksternManglene som alvorlig kan ødelegge sin utstillingskarriere. Hodet skal ikke være flatt eller vinkelt. For lange poter regnes som en stor ulempe, som en langstrakt eller for stor kropp. Ullen bør være myk, nesten klæbe til kroppen, men ikke grov og spesielt ikke for tynn og silkeaktig til berøring. Til slutt ser du kattungen i øynene. Hvis fargen ikke er blå og ikke blå, så før du en kattunge med sterk medfødt misdannelse når det gjelder rase standarder.Tips 4: Hvordan velge en purebred Siberian catSibiriske katter er veldig vakre og ikke billig rase. En kattunge kan koste fra 10 til 25 tusen rubler. Å bestemme seg for å delta i avl, det er veldig viktig å velge en fullblod sibirisk katt, fordi hvis du tar et dyr med noe ekteskap, vil kullet vise seg mislykket.

Hvordan velge en purebred Siberian cat
instruksjon

1


Kontroller dyret nøye. Vær oppmerksom på kattenes leder. Raser er katter med trapesformet hodeform. I den øvre delen av skallen er hodet noe bredere, men nærmere nesen, smalner den.

2


Se på ørene. De skal være litt avrundede og ha en liten tilbøyelighet. Vær oppmerksom på avstanden mellom dem, den skal være lik ørene selv. Bak øret er kappen tynn og kort, men fra midten forlenges den. På ørene skal det være små børster.

3


Vær oppmerksom på kjæledyrets øyne. For ekte Siberians, bør de være store, nesten runde. Det ytre hjørnet er litt tilbøyelig til bunnen av øret. Avstanden må nødvendigvis være større enn øyets bredde.

4


hjerneslag katt og se på ryggen hennes. Ideelt sett bør den være litt høyere enn skuldrene. Heng benene nødvendigvis lenger enn foran. Poten er store, og pubescensen er tydelig synlig.

5


Berør kappen av en katt. Det burde være litt tøft. Nødvendigvis bør være tilstede "krage" og "truser". Farging kan varieres.

6


For å velge en rasenavhengig, kontaktet seriøst barnehage som har et godt omdømme. Pass på å lese dokumentene på dyret og spør kattungenes foreldre. Sjekk om alle vaksinasjoner har blitt gjort. Når du velger en kattunge, se at han ikke har lopper og noen utslipp fra øynene og nesen. Magen til en fullstendig sunn baby bør være elastisk.

7


Før du skal kjøpe et dyr, i detaljlære rasen og oppførselen til katter. I tilfelle du er i tvil, er det best å ta med en kjent ekspert som enkelt kan skille en renras fra en vanlig person.Tips 5: Hvilket fyller å velge katten i skuffenFor katter og deres eiere tilstille eksisterer side om side med hverandre, ikke det siste stedet er riktig utvalg av fyllstoff til toalettet. Nå er det mange typer slike fyllstoffer, og noen ganger er det ikke lett å forstå hva som passer til katten din.

Som fyller å velge en katt i skuffenIkke så lenge siden som et fyllstoff på toalettetbrukte revet stykker avis eller sand. Men slikt materiale er neppe en hygienisk, kan det være farlig for helsen til beboerne i leiligheten - både mennesker og katter.

Hvis prisen når du velger et fyllstoff for deg, erprioritet, det er bedre å være på tre, noe som er ganske billig. Neste for prisen vil være mineral fyllstoffer, produsert i form av granuler, og den dyreste er silikagel.

Mineralfyllstoffer vil absorbere fuktighet i seg selvsammen med en lukt - dannes klumpen fra de våte granulatene. Den kan fjernes fra skuffen med en spesiell spatel. De holder seg ikke til dyrets poter, men de bør ikke brukes til kattungenes tiltenkte toalett. Små kattunger kan svelge granulater.

Trefyller er en sagflis av nåletræertrær, presset inn i granuler. Passer for katter og små kattunger. De samler ikke inn en ball, men smuldrer. Slike granulater kan sendes til kloakken - det vil ikke forårsake skade på rørene. Men slike fyllstoffer må endres oftere enn mineralfyllstoffer. Det er også materialer som ligner på tre - de er laget av kornavfall, men i våre dyrebutikker er de fortsatt sjeldne.

Den dyreste, men også den bestevurdere fyllstoffer fra silikagel. De er godt absorberer lukt og fukt, og skaper et miljø der bakterievekst ikke er tillatt, og må skiftes ut svært sjelden - omtrent en gang hver 3. uke. Fra brettet vil det være nødvendig å fjerne kun fast avfall.

Du kan kjøpe og automatisk kattetoalett - så må du ikke rote med utskifting av fyllstoffet.

Men hovedkriteriet for å velge et toalett for kjæledyr er selvsagt hans personlige preferanser.