Hvordan velge en lampe for et hjem akvarium

Hvordan velge en lampe for et hjem akvariumHvordan velge lampen til hjemmebruk akvarium, tidligere eller senere tenker hver aquarist. Tross alt er det tilstrekkelig belysning som garanterer normal levetid og produktivitet til alle innbyggere i både ferskvann og marine akvarium.

Hvordan velge en lampe for et hjem akvarium


instruksjon

1


Først av alt, velg det som passer best for deg akvarium type lampe.
hvordan velge et filter for et akvarium

2


Glødelampen er en pære, inne i hvilken en metallspiral skinner med en elektrisk strøm som beveger seg langs den. En slik lampe til hjemmebruk akvarium gir av for mye varme og gir for myediffust lys. I tillegg er livet til det ganske små. Det eneste som fremdeles tiltrekker noen akvarister i denne lampen, er billigheten.
hvordan å gjøre automatisk akvarium belysning kontroll

3


Et godt verktøy for belysning hjemme akvarium er en halogenlampe. Dens utseende er veldig lik lampen gløde. Men handlingen er veldig forskjellig fra den. Halogenlamper for akvarier gir svært intens lys og gir ikke mye varme. De er ideelle for rask vekst av akvariealger. Den største ulempen ved halogenlamper er deres skjøthet.

4


De mest populære lyskilder for hjemmetAkvarier er fluorescerende lamper som produserer mykt spredt lys. Elementer som er belyst av slike instrumenter, støtter ikke skarpe skygger. Slike lamper kan belyse en tilstrekkelig stor overflate. I tillegg er fluorescerende lamper veldig enkle å installere og har tilstrekkelig høy holdbarhet. Prinsippet for deres drift er basert på det faktum at i stedet for en metallisk spiral er en inert gass skinnet, pumpet i en kolbe. Minus fluorescerende lamper - redusere lysstyrken når de virker.

5


Mer nylig i akvariet av stålbrukt utladning lamper. De er ganske økonomiske, og når det gjelder lysstyrke, overskrider de luminescerende seg med en faktor på to. Utladningslamperne gir mye varme. Dette er deres viktigste ulempe.

6


Når du velger en lampe for ditt hjem akvarium vær oppmerksom på sin kraft. Det skal tilsvare volumet av den opplyste beholderen (0,5 W per 1 liter vann). Husk at overflødig lys kan påvirke mennesker akvarium negativt.